Skip to ContentSkip to Navigation
Research Kapteyn Institute The Blaauw Observatory

Bereikbaarheid

Zie hier voor een kaart van de Zernike Campus.

Bernoulliborg

De Blaauw Sterrenwacht bevindt zich bovenop de Bernoulliborg (Nijenborgh 9), één van de universiteitsgebouwen op de Zernike Campus aan de noord-west kant van de stad Groningen. Dit gebouw is goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Aangezien de parkeerterreinen zich rondom de Zernike Campus bevinden zult u wel enige honderden meters moeten lopen om het gebouw uiteindelijk te bereiken. Bussen stoppen recht voor de deur van de Bernoulliborg. De ingang van de Bernoulliborg is aan de achterkant vanaf de weg gezien.

Parkeren

Avondbezoekers moeten parkeren op parkeerterrein P4f. Volg de bordjes "Parkeren Bernoulliborg". De slagboom van P1 staat 's avonds na 18:00 open. Vanaf het parkeerterrein moet men wandelrichting Bernoulliborg volgen.

Toegankelijkheid sterrenwacht en publieksavonden

De koepel van de Blaauw Sterrenwacht is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Dit doordat er twee trappen genomen moeten worden om in de koepel van de sterrenwacht te komen. De andere activiteiten bij publieksavonden, zoals de lezingen en het kinderprogramma, zijn wel toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Laatst gewijzigd:29 februari 2020 15:58
printView this page in: English