Research Kapteyn Institute Events and News

Gala van de Sterrenkunde 2019

20 december 2019
Gala van de Sterrenkunde 2019 - fotograaf Bob Bronshoff

Op 17 december was het Gala van de Sterrenkunde in de Leidse Stadsgehoorzaal met spraakmakende astronomen uit binnen- en buitenland. Het gala was ter ere van het 100-jarig bestaan van de Internationale Astronomische Unie (IAU) en 20 jaar Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA). Tijdens het Gala werde aan de hand van lezingen, interviews en presentaties van de top van de Nederlandse astronomie teruggekeken op 100 jaar sterrenkunde en baanbrekend onderzoek en werd vooruitgekeken naar de grote vragen binnen de sterrenkunde. Koning Willem-Alexander was eregast.

Meer over het Gala van de Sterrenkunde 2019

Bekijk de video 20 jaar NOVA