Skip to ContentSkip to Navigation
Onderzoek Kapteyn Instituut Agenda en Nieuws

Master Sterrenkunde van de RUG als 'top' beoordeeld

02 maart 2016

Negen masteropleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen zijn door de Keuzegids Masters als topmaster beoordeeld. In de nieuwe editie van de Keuzegids Masters krijgen negen opleidingen van de RUG, waaronder Sterrenkunde, het predikaat topopleiding. De universiteit biedt in totaal 98 masters aan.

Nanoscience
De master Nanoscience van de RUG is voor het vierde achtereenvolgende jaar de beste universitaire masteropleiding in Nederland. Nanoscience krijgt van alle universitaire masters het allerhoogste puntenaantal toegekend (96 van de 100).

In de Keuzegids worden alle Nederlandse masteropleidingen kort beschreven. Bij de meeste wordt ook een kwaliteitsoordeel gegeven, op basis van studenten en het keurmerkinstantie NVAO.

Weg met zesjes-studenten
Niet alle opleidingen van de RUG scoren goed. Er zijn meerdere masters die een onvoldoende of een kleine voldoende scoren. Een paar dagen terug werd bekend dat de RUG in de Masteropleidingen van de zesjes-studenten af wil.

De negen masters van de RUG die zich topopleiding noemen zijn: American Studies, Archaeology, Astronomy, Euroculture (Europese Studies), Research Master in Economics and Business, Functionaliteit van het Recht (research), Theologie en Religiewetenschappen (research), Population Studies en Nanoscience. Landelijk kregen 93 opleidingen het predikaat topopleiding.

Bron: Dagblad van het Noorden, 2 maart 2016
Verslaggever: Jan Schlimbach

Laatst gewijzigd:02 maart 2016 13:16

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...