Skip to ContentSkip to Navigation
Research Kapteyn Institute Events and News

Master Sterrenkunde van de RUG als 'top' beoordeeld

02 maart 2016

Negen masteropleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen zijn door de Keuzegids Masters als topmaster beoordeeld. In de nieuwe editie van de Keuzegids Masters krijgen negen opleidingen van de RUG, waaronder Sterrenkunde, het predikaat topopleiding. De universiteit biedt in totaal 98 masters aan.

Nanoscience
De master Nanoscience van de RUG is voor het vierde achtereenvolgende jaar de beste universitaire masteropleiding in Nederland. Nanoscience krijgt van alle universitaire masters het allerhoogste puntenaantal toegekend (96 van de 100).

In de Keuzegids worden alle Nederlandse masteropleidingen kort beschreven. Bij de meeste wordt ook een kwaliteitsoordeel gegeven, op basis van studenten en het keurmerkinstantie NVAO.

Weg met zesjes-studenten
Niet alle opleidingen van de RUG scoren goed. Er zijn meerdere masters die een onvoldoende of een kleine voldoende scoren. Een paar dagen terug werd bekend dat de RUG in de Masteropleidingen van de zesjes-studenten af wil.

De negen masters van de RUG die zich topopleiding noemen zijn: American Studies, Archaeology, Astronomy, Euroculture (Europese Studies), Research Master in Economics and Business, Functionaliteit van het Recht (research), Theologie en Religiewetenschappen (research), Population Studies en Nanoscience. Landelijk kregen 93 opleidingen het predikaat topopleiding.

Bron: Dagblad van het Noorden, 2 maart 2016
Verslaggever: Jan Schlimbach

Laatst gewijzigd:02 maart 2016 13:16

Meer nieuws

  • 13 oktober 2023

    Moniek Tromp benoemd tot Captain of Science van de Topsector Chemie

    Prof. dr. Moniek Tromp is door de minister van Economische Zaken en Klimaat benoemd tot Captain of Science van de topsector Chemie. Zij is per 1 juli 2023 de opvolger van prof. dr. ir. Bert Weckhuysen van de Universiteit Utrecht.

  • 12 september 2023

    Kunst in tijden van AI

    Leonardo Arriagada Beltran verrichtte zijn promotieonderzoek op het raakvlak van computergegenereerde kunst en kunstmatige intelligentie, een technologie die voortdurend in ontwikkeling is. Op 21 september a.s. verdedigt hij zijn proefschrift....

  • 28 augustus 2023

    Harish Vedantham en Casper van der Kooi genomineerd voor Wetenschapstalent 2023.

    Harish Vedantham en Casper van der Kooi zijn door New Scientist genomineerd voor Wetenschapstalent 2023. De verkiezing is bedoeld om jonge wetenschappers en hun onderzoek een podium te geven.