Master Sterrenkunde van de RUG als 'top' beoordeeld
Negen masteropleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen zijn door de Keuzegids Masters als topmaster beoordeeld. In de nieuwe editie van de Keuzegids Masters krijgen negen opleidingen van de RUG, waaronder Sterrenkunde, het predikaat topopleiding. De universiteit biedt in totaal 98 masters aan.
Nanoscience
De master Nanoscience van de RUG is voor het vierde achtereenvolgende jaar de beste universitaire masteropleiding in Nederland. Nanoscience krijgt van alle universitaire masters het allerhoogste puntenaantal toegekend (96 van de 100).
In de Keuzegids worden alle Nederlandse masteropleidingen kort beschreven. Bij de meeste wordt ook een kwaliteitsoordeel gegeven, op basis van studenten en het keurmerkinstantie NVAO.
Weg met zesjes-studenten
Niet alle opleidingen van de RUG scoren goed. Er zijn meerdere masters die een onvoldoende of een kleine voldoende scoren. Een paar dagen terug werd bekend dat de RUG in de Masteropleidingen van de zesjes-studenten af wil.
De negen masters van de RUG die zich topopleiding noemen zijn: American Studies, Archaeology, Astronomy, Euroculture (Europese Studies), Research Master in Economics and Business, Functionaliteit van het Recht (research), Theologie en Religiewetenschappen (research), Population Studies en Nanoscience. Landelijk kregen 93 opleidingen het predikaat topopleiding.
Bron: Dagblad van het Noorden, 2 maart 2016
Verslaggever: Jan Schlimbach
Laatst gewijzigd: | 02 maart 2016 13:16 |
Meer nieuws
-
24 maart 2025
RUG 28e in World’s Most International Universities 2025 ranglijst
De Rijksuniversiteit Groningen is door Times Higher Education gerangschikt op de 28e plek in de World’s Most International Universities 2025 ranglijst. Daarmee laat de RUG instellingen als MIT en Harvard achter zich. De 28e plek betekent een stijging...
-
05 maart 2025
Vrouwen in de wetenschap
De RUG viert Internationale Vrouwendag met een bijzondere fotoserie: Vrouwen in de wetenschap.
-
16 december 2024
Jouke de Vries: ‘De universiteit zal wendbaar moeten zijn’
Aan het einde van 2024 blikt collegevoorzitter Jouke de Vries terug op het afgelopen jaar. In de podcast gaat hij in op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kijkt hij vooruit naar de toekomst van de universiteit in financieel moeilijke tijden...