Skip to ContentSkip to Navigation
Research Kapteyn Institute Events and News

Master Sterrenkunde van de RUG als 'top' beoordeeld

02 maart 2016

Negen masteropleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen zijn door de Keuzegids Masters als topmaster beoordeeld. In de nieuwe editie van de Keuzegids Masters krijgen negen opleidingen van de RUG, waaronder Sterrenkunde, het predikaat topopleiding. De universiteit biedt in totaal 98 masters aan.

Nanoscience
De master Nanoscience van de RUG is voor het vierde achtereenvolgende jaar de beste universitaire masteropleiding in Nederland. Nanoscience krijgt van alle universitaire masters het allerhoogste puntenaantal toegekend (96 van de 100).

In de Keuzegids worden alle Nederlandse masteropleidingen kort beschreven. Bij de meeste wordt ook een kwaliteitsoordeel gegeven, op basis van studenten en het keurmerkinstantie NVAO.

Weg met zesjes-studenten
Niet alle opleidingen van de RUG scoren goed. Er zijn meerdere masters die een onvoldoende of een kleine voldoende scoren. Een paar dagen terug werd bekend dat de RUG in de Masteropleidingen van de zesjes-studenten af wil.

De negen masters van de RUG die zich topopleiding noemen zijn: American Studies, Archaeology, Astronomy, Euroculture (Europese Studies), Research Master in Economics and Business, Functionaliteit van het Recht (research), Theologie en Religiewetenschappen (research), Population Studies en Nanoscience. Landelijk kregen 93 opleidingen het predikaat topopleiding.

Bron: Dagblad van het Noorden, 2 maart 2016
Verslaggever: Jan Schlimbach

Laatst gewijzigd:02 maart 2016 13:16

Meer nieuws

 • 26 april 2023

  Koninklijke onderscheidingen voor RUG-medewerkers

  Op woensdag 26 april zijn op voordracht van de RUG twee wetenschappers koninklijk onderscheiden. Mevrouw prof.dr. K.U. Loos is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Uit handen van burgemeester K. Schuiling ontving zij de...

 • 26 april 2023

  Cisca Wijmenga in Raad van Toezicht Hanzehogeschool

  Cisca Wijmenga treedt per 1 september 2023 toe tot de Raad van Toezicht van de Hanzehogeschool.

 • 25 april 2023

  Reactie op kamerbrief internationalisering

  Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen heeft kennisgenomen van de Kamerbrief internationalisering in het hoger onderwijs die Minister Dijkgraaf op vrijdag 21 april naar de Tweede Kamer stuurde.