Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsThe Faculty Graduate SchoolsGraduate School of Medical SciencesJunior Scientific MasterclassBachelor 'Honours'-traject
University Medical Center Groningen

Studiejaar 1

Onderwijsinstituut, UMCG
Onderwijsinstituut, UMCG

Onderwijsprogramma, Studiejaar 1

JSM nieuwsflits (2 ECTS)
Tijdens deze cursus wordt de student begeleid om tot een aansprekende nieuwsflits te komen. Tijdens een slotbijeenkomst met een jury wordt een aantal van de beste nieuwsflitsen gepresenteerd. De JSM stelt als prijs een wetenschapsreis beschikbaar voor de student met de allerbeste nieuwsflits en de student met de allerbeste presentatie!

Triple-B lectures (6 lectures per jaar) (1 ECTS)
Tijdens elke Triple-B lecture zal een (arts-)onderzoeker een voorbeeld behandelen van hoe een vraag vanuit de patiëntenzorg werd vertaald in een onderzoeksvraag en ook hoe het antwoord op de onderzoeksvraag de patiëntenzorg weer heeft beïnvloed.


Cursus 'literatuuronderzoek, welke strategie?' (1 ECTS)
Bij het doen van wetenschappelijk onderzoek is het erg belangrijk om de juiste literatuur te vinden en te rangschikken. In deze cursus leren studenten op systematische wijze te zoeken naar wetenschappelijke artikelen.


Wetenschapsfilosofie en Epistemologie: een Introductie (3 ECTS)
Hoe en op welke gronden wordt in de wetenschap zin van onzin gescheiden? Hoe weten we dat we echt iets weten? Hoe zit het met de waarheidsaanspraken van sociale wetenschappen? En hoe ‘hard’ en objectief zijn de restulaten van de ‘exacte’ wetenschap eigenlijk? Deze en andere fundamentele (filosofische) vragen staan central in deze introductiecursus wetenschapsfilosofie.

How to conduct science (3 ECTS)

The aim of this Science Elective is to give students an introduction in the kidneys in health and disease. This medical subspecialty will be taken as an example to introduce students into the various types of scientific research. During this course, the student will also get acquainted with the multidisciplinary character of nephrology and science.


TTT-projecten (3 ECTS)
TTT staat voor ‘Touch-Try-Teach’. Een TTT-project geeft een student een eerste mogelijkheid om te proeven aan wat wetenschappelijk onderzoek doen eigenlijk is. Studenten zijn vrij om zelf te kiezen bij welke medische discipline het TTT-project wordt gedaan. Het onderwerp kan dus helemaal aansluiten bij de individuele interesses.  

Laatst gewijzigd:19 november 2018 15:34
printView this page in: English