Skip to ContentSkip to Navigation
Education PhD programmes Groningen Graduate Schools Graduate School of Medical Sciences Junior Scientific Masterclass
University Medical Center Groningen

Fondsenwerving

Junior Scientific Masterclass
Junior Scientific Masterclass

Als arts de top bereiken met de Junior Scientific Masterclass

Geneeskunde studeren en dokter worden is één. Wetenschappelijk onderzoek doen tijdens je studie is twee. De combinatie arts én onderzoeker worden, is naar onze mening het mooiste dat een arts kan bereiken, wanneer het je droom is later mee te werken aan onderzoek en nieuwe behandelingen. Maar hoe bereik je dat? En is de weg daarnaar toe leuk? Het logo van de Junior Scientific Masterclass

(JSM) staat symbool voor haar doelstellingen: een kompas zijn voor toekomstige arts-onderzoekers, en deze zo goed mogelijk op weg helpen.

Wat biedt de JSM?

Studenten die zich graag in wetenschappelijk onderzoek willen bekwamen, kunnen een extra onderwijstraject volgen, het JSM Bachelor ‘Honours’. Dit traject omvat cursussen en activiteiten om vaardigheden te leren die helpen een goede artsonderzoeker te worden.

Is dit goed bevallen en is de student nog ambitieuzer, dan kan er zelfs tijdens de studie een promotieonderzoek gedaan worden en zo tegelijkertijd promoveren en afstuderen (MD/PhD)! Voor dit laastste worden echter wel hoge eisen aan de student gesteld.

Waarom doneren?

Met uw donatie ondersteunt u jonge, talentvolle studenten bij hun eerste stappen in de wetenschap. Hoewel zij natuurlijk door het UMCG ook gesteund worden, hebben ze vaak net iets meer “bench fee” – financiering voor experimenten, materiaal en apparatuur - nodig om echt verschil te kunnen maken. In 2010 hebben wij Sanna op den Dries (voor haar onderzoek naar levertransplantaatfalen) en Carolien Woolthuis (voor haar onderzoek naar beenmergstamcellen en leukemie) kunnen steunen bij hun promotieonderzoek. In 2011 hebben wij, via een donatie van de "Van der Meer-Boerema Stichting" Marlous Arjaans, Arne van der Bilt en Roeliene Kruizinga kunnen steunen bij hun promotieonderzoek. In de daarop volgende jaren hebben wij inmiddels meer dan 20 MD/PhD studenten kunnen ondersteunen met donaties!

Wilt u talentvolle jonge wetenschappers steunen?

Neem dan contact op met mw. J. Westerhof, fondsenwerver RUG of maak hier uw gift over.

Carolien Woolthuis
Carolien Woolthuis

Carolien:

Ondanks de vorderingen die de laatste jaren zijn gemaakt op het gebied van de behandeling van kanker, is de prognose van volwassen patiënten met acute leukemie nog steeds zeer slecht. Basaal wetenschappelijk onderzoek staat aan de basis van de ontwikkeling van nieuwe therapieën. Om zo veel mogelijk voortgang in het onderzoek te houden, wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën. Dat geldt ook voor ons lab. Bovendien maken wij gebruik van beenmerg van patiënten en gezonde vrijwilligers en zijn daardoor beperkt in de hoeveelheid materiaal. Onze experimenten zijn zeer kostbaar omdat door de beperking in het aantal beschikbare cellen hoge eisen aan het materiaal en de apparatuur worden gesteld. De Alumnidesk heeft het mogelijk gemaakt dat we een grootschalige genexpressie studie hebben kunnen doen, die ons veel informatie heeft opgeleverd over leukemie en de invloed van veroudering op het ontstaan van leukemie.”

Laatst gewijzigd:29 juli 2020 09:29