Skip to ContentSkip to Navigation
Research Department of Genetics
University Medical Center Groningen

Lude Franke wint Talent voor LifeLines Award

21 oktober 2010

UMCG onderzoeker Lude Franke van de afdeling Genetica is de winnaar geworden van de eerste Talent for LifeLines-award. Deze prijs is in het leven geroepen om talentvolle, gepromoveerde onderzoekers te betrekken bij het grote LifeLines-project, waarbij de gezondheid van 165.000 Noorderlingen wordt gemonitord. Aan de prijs is een geldbedrag van 2.500 euro gekoppeld.

Lude Franke ontving de award uit handen van burgemeester Rehwinkel: “Lude Franke is een erg originele denker die buiten de gebaande paden kan denken. Met de toepassing van zijn methoden heeft hij nu al een track record opgebouwd dat menige gevorderde onderzoeker overtreft!”

Laatst gewijzigd:18 december 2023 08:29

Meer nieuws

 • 17 juli 2024

  Veni-beurzen voor tien onderzoekers

  Aan tien onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG is een Veni-beurs van maximaal 320.000 euro toegekend. De Veni-beurzen worden jaarlijks toegekend door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk onderzoek (NWO) en zijn...

 • 16 juli 2024

  Geneeskunde nog altijd gestoeld op de man

  Aranka Ballering onderzocht het ziektetraject dat mensen met veelvoorkomende klachten afleggen. Een van de opvallendste uitkomsten: vrouwen doorlopen gemiddeld een ander en minder uitgebreid traject dan mannen.

 • 06 juni 2024

  Wiro Niessen Captain of Science van Topsector Life Sciences & Health

  Wiro Niessen, decaan van de Faculteit Medische Wetenschappen, is door minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat benoemd tot Captain of Science van het Topteam van de Topsector Life Sciences & Health (LSH). Zijn benoeming is per 1 juni...