Skip to ContentSkip to Navigation
OnderzoekOnderzoek Faculteit der LetterenCentrum voor Canadese Studies

Uitwisselingsprogramma

Centrum voor Canadese Studies

Uitwisselingsprogramma

Aanmeldingsdeadline 2019-2020: 1 februari 2019

Wie?

Alle bachelorstudenten van de RUG die hun propedeuse hebben behaald voordat ze naar Canada vertrekken, kunnen zich aanmelden voor de selectieprocedure. Zorg dat je toestemming hebt van je examencommissie/studieadviseur om in het buitenland te studeren, zodat je in Canada behaalde studiepunten erkend worden door je opleiding.

Study Abroad Fair
Study Abroad Fair

Waar?

Hieronder vind je alle universiteiten in Canada waar je je voor kunt aanmelden per faculteit. Let op: je kunt je aanmelden voor maar één universiteit.

Studenten Faculteit Rechtsgeleerdheid
Kijk hier voor meer informatie.

Studenten Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Concordia University
Queen's University

Hoe?

Zorg dat je de volgende documenten hebt ingescand, zodat je die kunt uploaden bij het invullen van het aanmeldingsformulier:

  1. Een kopie van je geldig paspoort of identiteitskaart
  2. Je motivatiebrief (niet langer dan 600 woorden; in het Engels geschreven voor Concordia/Queen's, in het Frans geschreven voor Laval/Sherbrooke)
  3. Je C.V.
  4. Een Engelstalige kopie van je officiële cijferlijst (aan te vragen bij Bureau Studentzaken of Secretariaat van je Faculteit; je Progress-lijst zelf afdrukken is niet voldoende)
  5. Alleen verplicht voor studenten die zich voor Concordia aanmelden: een kopie van je voldoende resultaten van één van de volgende taaltoetsen:
  • TOEFL (ibt 90; paper 577)
  • IELTS 7
  • MELAB 85 (met minstens een 3 voor spreekvaardigheid)
  • CAEL 70
  • Cambridge Certificate (CAE) A

Als je je aanmeldingsformulier compleet hebt ingevuld, hoor je in de loop van februari of je wordt uitgenodigd om je motivatie nader toe te lichten tijdens een kort gesprek. Dit is de laatste stap van de selectieprocedure.

En dan?

De selectierondes bevinden zich in februari 2019. Hou je mail dan dus extra goed in de gaten.

De eerste selectieronde wordt gemaakt op basis van je motivatiebrief en je cijfers. Als je door de eerste selectieronde bent, krijg je van het Centrum een uitnodiging om je motivatie nader toe te lichten tijdens een kort gesprek van ongeveer 15 minuten. Het interview wordt gevoerd door de directeur en uitwisselingscoördinator van het Centrum. Aan de hand van dit gesprek en je argumenten selecteren we de studenten die het komend jaar in Canada gaan studeren.

Laatst gewijzigd:03 oktober 2018 15:09
printView this page in: English