Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Onderwijs Bachelor Verkorte bachelor Rechtsgeleerdheid

Verkorte bachelor Rechtsgeleerdheid

banner

Het programma van de LLB opleiding International and European Law bevat geen Nederlands recht-vakken en kan om die reden niet leiden tot een aantekening van civiel effect op een juridisch masterdiploma. Om aan de vraag van studenten die toch graag civiel effect willen behalen te voldoen, gaat vanaf 1 september 2019 de verkorte bachelor Rechtsgeleerdheid van start. Let op: een aantekening van civiel effect kan pas verkregen worden wanneer ook een juridische WO master afgerond is. Welke masteropleiding daarvoor geschikt is, vind je onder "praktische informatie".

Toelaatbaar tot deze verkorte bachelor zijn studenten die de propedeutische fase van de LLB afgerond hebben en die bewijs kunnen aanleveren dat hun kennis van de Nederlandse taal op voldoende niveau is (bijv. een VWO diploma, VWO certificaat Nederlandse taal of een NT2 certificaat). Voor vragen over de toelating kun je terecht bij de Toelatingscommissie: toelating-rechten rug.nl.

Het programma omvat 100 ECTS van de reguliere bachelor Rechtsgeleerdheid, afstudeerrichting Internationaal en Europees recht en omvat voornamelijk Nederlands recht-vakken en de studentenrechtbank. Het volledige en actuele programma is jaarlijks vanaf eind juli te vinden in Ocasys. Voor vragen over het programma en/of een goede planning, kun je terecht bij de Studieadviseurs: studieadvies-rechten rug.nl.

Laatst gewijzigd:07 juni 2019 12:49
printView this page in: English