Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Current Affairs News Columns

Column Fokko Oldenhuis in De Riepe: 'Tussen droom en daad'

01 maart 2016
prof. mr. dr. F.T. (Fokko) Oldenhuis
prof. mr. dr. F.T. (Fokko) Oldenhuis

‘Tussen droom en daad staan wetten in den weg en praktische bezwaren’, aldus Willem Elsschot. Bij de junk uit Enschedé zat er geen seconde meer tussen droom en daad; ‘wetten’ keren het onheil dan niet meer.
Een medewerker van Security trof in de ochtend (6.00 uur) van 5 augustus 2010 een onbekende man aan bij een kantoorpand dat zij moest openen. Hij zat gehurkt in de portiek.

Zo begint de column van bijzonder hoogleraar Religie en Recht Fokko Oldenhuis in het februarinummer van straatmagazine De Riepe. Deze editie heeft als thema 'Dromen'. Lees hier de gehele column.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:19 januari 2024 09:04

Meer nieuws

 • 01 juli 2024

  Collectieve quizzes om kennisbehoud te verbeteren

  Nina Mileva, Universitair docent Publiek Internationaal Recht, vertelt over haar lesmethode gebaseerd op een korte herhalingsquiz, genaamd de 'Quick Review Quiz'

 • 18 juni 2024

  Onderzoekers maken demonstratierecht voor iedereen helder

  Wat houdt het recht om te demonstreren precies in? Wat mag en moet de overheid bij demonstraties doen, en welke rechten en plichten hebben demonstranten? Demonstratie-expert Berend Roorda krijgt vrijwel dagelijks vragen over dit onderwerp. Met een...

 • 17 juni 2024

  De Young Academy Groningen verwelkomt zeven nieuwe leden

  Na de zomer verwelkomt de Young Academy Groningen opnieuw zeven nieuwe leden. Hun onderzoek bestrijkt een breed scala van onderwerpen, variërend van spraaktechnologie tot de filosofie van ethiek en politiek en de polymeerchemie.