Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculteit Rechtsgeleerdheid Actueel Nieuws Nieuwsarchief

Rechtenstudent Joachim Bekkering wint GUF-100 prijs

05 juli 2019

Een jury bestaande uit het GUF-bestuur en het student-lid van het presidium heeft de winnaars van de GUF-100 prijzen bekend gemaakt. De winnaar van de Faculteit Rechtsgeleerdheid is Joachim Bekkering. Joachim volgt de bachelor Rechtsgeleerdheid, afstudeerrichting Juridische Bestuurskunde. Daarnaast is hij onder meer actief in de gemeentelijke politiek. Wij willen Joachim van harte feliciteren met deze eervolle prijs!

Op 5 juli 2019, tijdens de officiële afsluiting van het academisch jaar, reikt de Rijksuniversiteit Groningen de GUF-100 prijs uit aan negen excellente studenten, één van elke faculteit.

Met de jaarlijkse Zomerceremonie wordt officieel de afsluiting van het academisch jaar gevierd. Het betreft een ceremoniële zitting met een feestelijk en besloten karakter.  

Tijdens deze bijeenkomst vonden de volgende prijsuitreikingen plaats:

  • Uitreiking GUF-100 prijzen en prijs beste RUG-student (jaarlijks)
  • Uitreiking Gratama-Wetenschapsprijs (tweejaarlijks)
  • Uitreiking Wierenga Rengerink Dissertatieprijs (jaarlijks)

Ook nemen bij de Summer Ceremony de internationale masterstudenten met een eigen ceremonie afscheid van onze universiteit en wordt een nieuwe groep internationale alumni-ambassadeurs geïntroduceerd. De Zomerceremonie wordt afgesloten met een barbecue voor alle genodigden in de tuin van het Academiegebouw.

GUF-100 prijzen

De GUF-100 prijzen voor excellerende studenten werden in 1993 voor het eerst uitgereikt ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het GUF. De prijs bestaat uit een eenmalige beurs ter hoogte van €2500,-te besteden aan studie of onderzoek en wordt toegekend aan de meest excellente student van elke faculteit.

Joachim Bekkering krijgt de prijs overhandigd door rector magnificus Elmer Sterken
Joachim Bekkering krijgt de prijs overhandigd door rector magnificus Elmer Sterken

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:27 mei 2022 10:54

Meer nieuws

  • 12 januari 2024

    Leon Verstappen gedecoreerd tijdens jubileumcongres

    Leon Verstappen (Meijel, 1965), hoogleraar Notarieel Recht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, is vrijdag 12 januari verrast met een Koninklijke Onderscheiding in de categorie Officier in de Orde van Oranje Nassau...

  • 11 december 2023

    Join the 'Language and AI' community

    As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

  • 05 december 2023

    Botsende mensenrechten: hoever mogen demonstranten gaan?

    Snelwegblokkades, anti-abortusdemonstranten en fakkelzwaaiers bij politici thuis. Het recht om te demonstreren is een groot goed, maar soms schuurt het met andere mensenrechten. Noor Swart onderzoekt voor haar proefschrift het Nederlandse...