Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Actueel News News Archive

Propedeusejaar Rechtsgeleerdheid Leeuwarden verhuist naar Campus Fryslân

17 april 2019

Met ingang van het studiejaar 2019/2020 vindt het eerste studiejaar van de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid Leeuwarden plaats in het nieuwe gebouw van de Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen. Het propedeusejaar verhuist van het gebouw van NHL/Stenden Hogeschool naar het prachtige, net opgeleverde, beursgebouw waar de Campus Fryslân haar intrede zal nemen.

Foto: Egbert de Boer
Foto: Egbert de Boer

Al sinds 1984 biedt de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen haar propedeusestudenten de mogelijkheid om het eerste studiejaar in Leeuwarden te volgen, als extra optie naast Groningen. Tot en met het huidige studiejaar zijn studenten gehuisvest in het gebouw van NHL/Stenden Hogeschool.

Mirjam Buigel, Directeur Bedrijfsvoering Rechtsgeleerdheid: ‘Nu de Rijksuniversiteit Groningen met Campus Fryslân ook in Leeuwarden een permanente ‘thuisbasis’ heeft, was de overstap naar de nieuwe permanente locatie van de campus voor de hand liggend. Wij zijn erg blij met deze ontwikkeling. Niet alleen is het beursgebouw een prachtige locatie, maar de studenten maken in hun eerste studiejaar nu ook fysiek onderdeel uit van de Rijksuniversiteit Groningen. Bijkomend voordeel is dat de nieuwe locatie op loopafstand is van het station'.

Het propedeusejaar in Leeuwarden trekt ieder jaar zo’n 30 studenten. Dit zijn studenten die het eerste studiejaar graag wat dichter bij huis willen volgen en/of studenten die graag in een kleine groep willen starten met studeren. Na het propedeusejaar stromen de studenten door naar het tweede studiejaar in Groningen.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 13:41

Meer nieuws