Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Actueel News News Archive

Hoe werkt het recht in Nederland? Rijksuniversiteit Groningen biedt gratis online cursus

23 oktober 2019

Op maandag 11 november 2019 start de Rijksuniversiteit Groningen opnieuw met de online cursus ‘Inleiding Nederlands recht’. Met deze gratis cursus laat de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de RUG iedereen die daarin geïnteresseerd is – zowel (toekomstig) student als professional en geïnteresseerd burger – kennismaken met het recht.

De ins & outs van het recht
Het recht regelt vrijwel alle aspecten van onze maatschappij. Soms is dat heel zichtbaar: in de rechtszaal bij een strafproces tegen een crimineel of in de Tweede Kamer bij een debat over een nieuw wetsvoorstel. Voor een groot deel is dat ook ‘onzichtbaar’. Bijvoorbeeld bij het doen van onze dagelijkse boodschappen. Daarbij komen veel meer rechten en plichten kijken dan alleen het leveren van de producten en het betalen daarvoor.

ins en outs

Online cursus met video’s, artikelen en oefenvragen
De deelnemers aan de online cursus ‘Inleiding Nederlands recht’ worden stap voor stap begeleid door docent en onderzoeker Adriaan Wierenga. Door middel van video’s, artikelen, oefenvragen en discussies maken zij kennis met de wereld van het recht. Wierenga: ‘Juist omdat het recht zo veel invloed heeft op ons eigen leven en de wereld om ons heen, is enige juridische kennis altijd nuttig en verrijkend.‘

De online cursus, ook wel Massive Open Online Course (MOOC) genoemd, start op 11 november voor de zesde keer.

Aanmelding en deelname
De cursus is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het recht (en daarmee ook zeer geschikt voor studiekiezers). De cursus start op 11 november 2019, duurt vijf weken en vraagt per week een tijdsinvestering van ongeveer 3 uur. Als deelnemers kies je er zelf voor of je de cursus in vijf weken afrondt of dat je er langer (of korter) over doet. Deelname is gratis. De cursus wordt aangeboden via het FutureLearn platform.

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 13:41

Meer nieuws