Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidActueelNieuwsarchief

Solke Munneke deskundige Eerste Kamer intrekkingswet raadgevend referendum

21 maart 2018

De commissie voor Binnenlandse Zaken van de Eerste Kamer houdt dinsdagmiddag 27 maart een expertmeeting over het wetsvoorstel van minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) om de Wet raadgevend referendum in te trekken. De commissie heeft zeven deskundigen uitgenodigd, waaronder prof. Solke Munneke, hoogleraar staatsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Prof. mr. dr. Solke Munneke

De bijeenkomst wordt geleid door commissievoorzitter Hans Engels, hoogleraar recht decentrale overheden en vice-fractievoorzitter van D66 in de Eerste Kamer, en bestaat uit twee blokken: in het eerste blok komen de juridische aspecten van de intrekking aan bod, in het tweede blok eventuele alternatieven en de gevolgen van de intrekking. De commissie start op 17 april met het voorbereidend onderzoek; dan kunnen de Kamerleden hun schriftelijke vragen aan de regering inleveren.

De expertmeeting vindt van 14.00 uur tot 15.30 uur plaats in de plenaire vergaderzaal en is voor publiek toegankelijk. De bijeenkomst is ook via de livestream van de Eerste Kamer te volgen: www.eerstekamer.nl.

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:21 maart 2018 11:45