Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidActueelNieuwsarchief

Solke Munneke deskundige Eerste Kamer intrekkingswet raadgevend referendum

21 maart 2018

De commissie voor Binnenlandse Zaken van de Eerste Kamer houdt dinsdagmiddag 27 maart een expertmeeting over het wetsvoorstel van minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) om de Wet raadgevend referendum in te trekken. De commissie heeft zeven deskundigen uitgenodigd, waaronder prof. Solke Munneke, hoogleraar staatsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Prof. mr. dr. Solke Munneke
Prof. mr. dr. Solke Munneke

De bijeenkomst wordt geleid door commissievoorzitter Hans Engels, hoogleraar recht decentrale overheden en vice-fractievoorzitter van D66 in de Eerste Kamer, en bestaat uit twee blokken: in het eerste blok komen de juridische aspecten van de intrekking aan bod, in het tweede blok eventuele alternatieven en de gevolgen van de intrekking. De commissie start op 17 april met het voorbereidend onderzoek; dan kunnen de Kamerleden hun schriftelijke vragen aan de regering inleveren.

De expertmeeting vindt van 14.00 uur tot 15.30 uur plaats in de plenaire vergaderzaal en is voor publiek toegankelijk. De bijeenkomst is ook via de livestream van de Eerste Kamer te volgen: www.eerstekamer.nl.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:21 maart 2018 11:45

Meer nieuws

 • 16 april 2018

  Emil Verheul: VBR-publicatieprijs

  Ter voorjaarsvergadering van de Vereniging voor Burgerlijk Recht op 13 april 2018 is de prijs voor de beste publicatie uit 2017 uitgereikt aan Emil Verheul, van de vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht.

 • 11 april 2018

  Michelle Bruijn: 'Burgemeesters en de war on drugs'

  Burgemeesters vaak teruggefloten om sluiting 'drugswoningen'. Dertig procent van de woninguitzettingen vanwege de vondst van cannabis blijkt achteraf onrechtmatig. De Groningse onderzoeker Michelle Bruijn zegt dat in Reporter Radio. Ze analyseerde 271...

 • 11 april 2018

  Lecture: The enforcement of foreign arbitral awards in China

  The event will take place in the:
  Heymanszaal, Academy Building of the University of Groningen
  Wednesday 18 April 2018 from 11.00 – 12.00 hrs