Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidActueelNieuwsarchief

Rosalie Koolhoven lid van BSI Steering Group voor deeleconomie-norm

15 oktober 2018

Rosalie Koolhoven (IT-recht – Transboundary Legal Studies) is lid geworden van de British Standards Institute ‘Steering Group’ voor de deeleconomie. Het British Standards Institute is de Britse evenknie van het Nederlandse NEN voor de normalisatie van o.m. informatietechnologie (Nederlands Normalisatie-instituut).

Mr. Rosalie Koolhoven
Mr. Rosalie Koolhoven

Zij zal deel uitmaken van de stuurgroep die het opstellen van een PAS (Publicly Available Specifications) voor deeleconomie-platforms tot doel heeft.De PAS is een consultatiedocument dat betrekking heeft op consumentenveiligheid, managementactiviteiten, risicobeheer, evaluatie en verbetering van de platformdienst.

Een organisatie of vereniging die gestandaardiseerde best practices over een bepaald onderwerp wil vastleggen, kan een PAS laten ontwikkelen als norm gebaseerd op het British Standards-model. De PAS kan in een later stadium dienen als Britse norm, of deel uitmaken van de Britse inbreng in de ontwikkeling van een Europese of internationale norm.

De ontwikkeling van dit normdocument voor deeleconomie-platforms wordt gesponsord door het Japanese Industrial Standards Committee en Japanese Standards Association.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:26 oktober 2018 07:27
printView this page in: English

Meer nieuws