Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Current Affairs News News Archive

Rechtenstudente Mareike Hoffmann wint GUF-100 prijs

06 juli 2018

Een jury bestaande uit het GUF-bestuur en het student-lid van het presidium heeft de winnaars van de GUF-100 prijzen bekend gemaakt. De winnaar van de Faculteit Rechtsgeleerdheid is Mareike Hoffmann. Zij behaalde haar LLB International and European Law met summa cum laude vermelding. Momenteel volgt zij de LLM’s Global Criminal Law en International Human Rights Law.

Op 6 juli 2018, tijdens de officiële afsluiting van het academisch jaar, reikt de Rijksuniversiteit Groningen de GUF-100 prijs uit aan negen excellente studenten, één van elke faculteit.

Met de jaarlijkse Zomerceremonie wordt officieel de afsluiting van het academisch jaar gevierd. Het betreft een ceremoniële zitting met een feestelijk en besloten karakter.  

Tijdens deze bijeenkomst vinden de volgende prijsuitreikingen plaats:

  • Uitreiking GUF-100 prijzen en prijs beste RUG-student (jaarlijks)
  • Uitreiking Gratama-Wetenschapsprijs (tweejaarlijks)
  • Uitreiking Wierenga Rengerink Dissertatieprijs (jaarlijks)

Ook nemen bij de Summer Ceremony de internationale masterstudenten met een eigen ceremonie afscheid van onze universiteit en wordt een nieuwe groep internationale alumni-ambassadeurs geïntroduceerd. De Zomerceremonie wordt afgesloten met een barbecue voor alle genodigden in de tuin van het Academiegebouw.

GUF-100 prijzen

De GUF-100 prijzen voor excellerende studenten werden in 1993 voor het eerst uitgereikt ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het GUF. De prijs bestaat uit een eenmalige beurs ter hoogte van €2500,-te besteden aan studie of onderzoek en wordt toegekend aan de meest excellente student van elke faculteit.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

GUF-100 winnaars
GUF-100 winnaars
Laatst gewijzigd:13 maart 2020 13:41

Meer nieuws