Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculteit Rechtsgeleerdheid Actueel Nieuws Nieuwsarchief

Evgeni Moyakine keynotespreker tijdens conferentie ‘Unleashing Cyber Security’

26 oktober 2018

Op 25 oktober 2018 verzorgde Evgeni Moyakine de keynote speech tijdens de conferentie ‘Unleashing Cyber ​​Security’, georganiseerd door Global Executive Events in Amsterdam. Het evenement was bedoeld om meer dan 100 professionals op het gebied van cyber- en informatiebeveiliging uit verschillende sectoren samen te brengen, ervaringen en kennis uit te wisselen, van elkaar te leren en oplossingen te vinden voor verschillende problemen die zich vandaag de dag voordoen op dit zeer dynamische terrein.

Dr. Evgeni Moyakine
Dr. Evgeni Moyakine

De discussies tijdens de conferentie waren onder meer gericht op cyberdreigingen die zich in verschillende scenario's voordoen, strategieën voor het creëren en onderhouden van veerkrachtige openbare infrastructuren en manieren om bij de toepassing van the Internet of Things om te gaan met digitale beveiliging.

Evgeni opende de bijeenkomst met een keynote-presentatie getiteld Fighting the Cyber Battle in the Age of Digital Chaos waarin hij reflecteerde op trends, problemen en uitdagingen op het gebied van cyberbeveiliging. Hij wees o.a. op het belang van veiligheid van netwerk- en informatiesystemen voor het functioneren van moderne gedigitaliseerde samenlevingen en benadrukte dat het een voortdurend proces moet worden waarbij organisaties zich niet alleen moeten richten op externe kwetsbaarheden, maar ook op interne kwetsbaarheden en kwetsbaarheden aangaande de toeleveringsketens.

Er is behoefte aan een holistische benadering van cyberveiligheid, het kunnen verzekeren van een hoog niveau van naleving van toe te passen wettelijke instrumenten en het kunnen deelnemen aan een effectieve en duurzame samenwerking met een breed scala van belanghebbenden.

Aanvullend maakte Evgeni deel uit van het deskundigenpanel dat verschillende vragen met betrekking tot het zich ontwikkelende regelgevingslandschap besprak en specifiek inging op de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg). Evgeni ging onder andere in op de implementatie van de Avg-vereisten, de noodzaak om persoonlijke gegevens te beschermen, de bewustwording over de verplichtingen van degenen die zich met de dataverwerking bezig houden en de rechten van betrokkenen.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:21 februari 2022 09:12
View this page in: English

Meer nieuws

  • 12 januari 2024

    Leon Verstappen gedecoreerd tijdens jubileumcongres

    Leon Verstappen (Meijel, 1965), hoogleraar Notarieel Recht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, is vrijdag 12 januari verrast met een Koninklijke Onderscheiding in de categorie Officier in de Orde van Oranje Nassau...

  • 11 december 2023

    Join the 'Language and AI' community

    As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

  • 05 december 2023

    Botsende mensenrechten: hoever mogen demonstranten gaan?

    Snelwegblokkades, anti-abortusdemonstranten en fakkelzwaaiers bij politici thuis. Het recht om te demonstreren is een groot goed, maar soms schuurt het met andere mensenrechten. Noor Swart onderzoekt voor haar proefschrift het Nederlandse...