Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of LawActueelNewsNews Archive

Oud-rechtenstudent is nieuwe Metropoliet van Larisa en Tyrnavos

11 oktober 2018

Oud-rechtenstudent Ieronymos Nicolopoulos is zondag 7 oktober 2018 geïnstalleerd als Metropoliet van Larisa en Tyrnavos in de regio Thessalië, Griekenland. Een metropoliet in de Grieks-Orthodoxe Kerk is een bisschop die aan het hoofd staat van een kerkprovincie.

Archimandriet Ieronymos Nicolopoulos
Archimandriet Ieronymos Nicolopoulos

Archimandriet (titel voor kloosteroverste of priestermonnik) Ieronymos Nicolopoulos werd in 1971 in Athene geboren. Hij is een gerenommeerd jurist en theoloog. Hij studeerde af aan de rechtenopleiding van de Nationale en Kapodistriaanse Universiteit van Athene en aan de Theologische School van dezelfde universiteit. Hij heeft postuniversitaire studies afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen, met specialisatie in het Byzantijns recht.

De wijding van de nieuwverkozen Metropoliet vond plaats in de Grote Metropolitaan, de kathedraal van het aartsbisdom Athene. Via deze weg willen wij onze oud-rechtenstudent Ieronymos Nicolopoulos van harte feliciteren!

Zie hier een uitgebreid (foto)verslag.

Het persbericht van het bisdom in het Grieks:
Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος (κατά κόσμον Παναγιώτης Νικολόπουλος) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και από τη Θεολογική Σχολή του ιδίου Πανεπιστημίου. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Groningen Ολλανδίας με ειδίκευση στην Ιστορία του Δικαίου (Βυζαντινο-ρωμαϊκό Δικαιο). Ομιλεί την Αγγλική, τη Γερμανική, την Ολλανδική και την Τουρκική Γλώσσα. Εξελέγη Μητροπολίτης τον Οκτώβριο του 2018.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:11 oktober 2018 16:48

Meer nieuws