Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidActueelNieuwsarchief

Marc Hertogh benoemd als voorzitter Onderzoekscommissie WODC

22 februari 2018

Hoogleraar Rechtssociologie Marc Hertogh is door de minister van Justitie en Veiligheid benoemd als voorzitter van de Onderzoekscommissie WODC II. Deze commissie onderzoekt, samen met twee andere commissies, de relatie tussen het WODC en beleidsafdelingen van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Prof. dr. Marc Hertogh

De aanleiding voor het onderzoek is een melding in een uitzending van Nieuwsuur (d.d. 6 december 2017) dat het onafhankelijke WODC politiek zou worden gestuurd. Ambtenaren van het Ministerie zouden druk hebben uitgeoefend op drie onderzoeken naar wietbeleid. Daarbij werden volgens een klokkenluider onderzoeksvragen en conclusies aangepast.

De Commissies roepen iedereen die beschikt over informatie van welke aard dan ook die voor hun onderzoek bruikbaar zou kunnen zijn op om dit met hen te delen. Hiervoor is een speciaal meldpunt ingericht. Het meldpunt van de Onderzoekscommissies is ondergebracht bij het CAOP (het kennis- en dienstencentrum op het gebied van arbeidszaken in het publieke domein) en werkt volledig onafhankelijk van het ministerie van Justitie en Veiligheid en andere ministeries. De Commissies gaan met de verkregen informatie vertrouwelijk om.

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:06 juli 2018 08:47