Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidActueelNieuwsarchief

Hoe werkt het recht in Nederland? Faculteit Rechtsgeleerdheid legt het uit

06 november 2018

Op maandag 19 november 2018 start de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen opnieuw met de (gratis) online cursus ‘Inleiding Nederlands recht’. Met deze cursus laten we iedereen die daarin geïnteresseerd is kennismaken met het recht.

De ins & outs van het recht

Het recht regelt vrijwel alle aspecten van onze maatschappij. Soms is dat heel zichtbaar: in de rechtszaal bij een strafproces tegen een crimineel of in de Tweede Kamer bij een debat over een nieuw wetsvoorstel. Voor een groot deel is dat ook ‘onzichtbaar’. Bijvoorbeeld bij het doen van onze dagelijkse boodschappen. Daarbij komen veel meer rechten en plichten kijken dan alleen het leveren van de producten en het betalen daarvoor. In deze gratis en online cursus komen alle ins & outs van het recht aan bod. En dat is niet alleen interessant voor studiekiezers, studenten en professionals, maar ook voor iedereen die vanuit een algemene interesse wel eens wat meer wil weten over ons rechtssysteem.

Online cursus met video’s, artikelen en oefenvragen

Als deelnemer aan deze online cursus word je stap voor stap begeleid door docent en onderzoeker Adriaan Wierenga. Door middel van video’s, artikelen, oefenvragen en discussies maak je kennis met de wereld van het recht. Wierenga: ‘Juist omdat het recht zo veel invloed heeft op ons eigen leven en de wereld om ons heen, is enige juridische kennis altijd nuttig en verrijkend.‘

De online cursus, ook wel Massive Open Online Course (MOOC) genoemd, start op 19 november 2018 en wordt voor de zesde keer aangeboden.

Aanmelding en deelname

De cursus is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het recht. De cursus start op 19 november 2018, duurt vijf weken en vraagt per week een tijdsinvestering van ongeveer 3 uur. Deelname is gratis.

Aanmelden kan via de website. Benieuwd? Bekijk dan alvast onderstaande video.

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:06 november 2018 14:37