Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Current Affairs News News Archive

Heinrich Winter: 'Groninger gemeenteraden beter dan in de rest van het land? Niet te onderbouwen, maar ook niet uit te sluiten'

19 maart 2018
Prof. Heinrich Winter
Prof. Heinrich Winter

De burgemeesters in Groningen geven hun eigen gemeenteraad gemiddeld een 8,0. Dat blijkt uit een enquête van RTV Noord die anoniem is ingevuld door twaalf van de negentien burgemeesters. 'De uitkomst wijkt af van het landelijke beeld', ziet hoogleraar bestuurskunde Heinrich Winter van de Rijksuniversiteit Groningen. 'En niet alleen het cijfer, maar ook de kritiek die er landelijk is op het functioneren van de gemeenteraad', zegt hij op RTV Noord.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 13:41

Meer nieuws

 • 23 november 2023

  Invitation to join the 'Applied AI' community

  The remarkable progress in artificial intelligence (AI) is transcending boundaries and finding invaluable applications across diverse academic disciplines. Recognizing the transformative potential of AI, we are proud to introduce the new theme,...

 • 28 augustus 2023

  Liekuut | Herzie het rampen- en noodrecht ingrijpend vóór de volgende crisis

  Mr. Adriaan J. Wierenga bepleit een grondige herziening en versimpeling van het staatsnoodrecht vóórdat de volgende crisis zich aandient. Een goede wet kan levensreddend zijn.

 • 20 juni 2023

  Recht op een gezonde mond

  Dominique Mollet, promovendus Gezondheidsrecht, wil dat er door juridisch onderzoek meer aandacht komt voor mondgezondheid. Hiervoor werkt ze onder andere samen met de Aletta Jacobs School of Public Health.