Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Current Affairs News News Archive

Suzanne Schot wint de scriptieprijs van de Stichting Rechtsgeleerdheid 2015-2016

04 november 2016

Op woensdag 2 november is de jaarlijkse scriptieprijs van de Stichting Rechtsgeleerdheid uitgereikt. De jury, die bestond uit wetenschappers van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, heeft Suzanne Schot unaniem aangewezen als winnaar.

Het juryproces bestond uit twee selectieronden. Na de eerste ronde bleven er vier finalisten over: Veerle Brink, Myrthe Jans, Suzanne Schot en Anne-Berthe Van der Velde. Hoewel de jury van oordeel was dat alle vier de scripties van hoge kwaliteit zijn, meende zij dat die van Suzanne Schot boven de andere drie uitstak.

De scriptie heeft als titel The Legal Misapprehension of ‘Gender’ And ‘Sexual'. Neglecting Male Victims of Sexual violence in Conflict settings? en behandelt seksueel geweld tegen mannen en jongens ten tijde van gewapend conflict. De jury sprak niet alleen haar waardering uit voor de wijze waarop de scriptie erin slaagt het grote belang van dit onderbelichte onderwerp te laten zien, maar ook voor de plezierige, betogende schrijfstijl. Duidelijk is volgens haar dat de auteur helemaal boven de stof staat, het onderwerp volledig overziet en een scriptie geschreven heeft die het studentenniveau duidelijk overstijgt.

Suzanne Schot was deze week al eerder in het nieuws vanwege haar uitzonderlijke prestaties. Ze sloot twee masteropleidingen af, waarvan één cum laude en één summa cum laude.

De Stichting Rechtsgeleerdheid (SRG) is sinds haar oprichting in 1988 nauw gelieerd aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen. Zoals in de statuten van de Stichting wordt vermeld, heeft zij ten doel: “Het bevorderen van wetenschappelijke activiteiten van en door de Faculteit der Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit te Groningen”. Als onderdeel van haar activiteiten organiseert zij de scriptieprijs in beginsel jaarlijks.

Prof. Solke Munneke (links) overhandigt de prijs aan Suzanne Schot
Prof. Solke Munneke (links) overhandigt de prijs aan Suzanne Schot

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 13:41

Meer nieuws