Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidActueelNieuwsarchief

Twee masters, twee studentes: twee keer cum laude en twee keer summa cum laude!

02 november 2016

Op dinsdag 1 november hebben studentes Suzanne Schot en Hilde Portena allebei het getuigschrift cum laude in ontvangst mogen nemen tijdens de diploma-uitreiking van de master Rechtswetenschappelijk onderzoek aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid. Naast dit bijzondere resultaat ontving Hilde Portena vandaag ook haar master diploma Nederlands recht met summa cum laude vermelding en ontving Suzanne Schot diezelfde vermelding eerder dit jaar al voor haar Engelstalige master (LLM).

Het gelijktijdig afronden van twee masters, waaronder de master Rechtswetenschappelijk onderzoek, is al een uitzonderlijke prestatie. De cum laude én summa cum laude getuigschriften maken de prestatie wel heel exceptioneel.

De tweejarige onderzoeksmaster van de Faculteit Rechtsgeleerdheid is bedoeld voor getalenteerde en gemotiveerde rechtenstudenten die meer uit hun master willen halen en die hun specialisatie in een bepaald rechtsgebied willen combineren met een brede academische studie van hoog niveau. Niet alleen zijn beide studenten er in geslaagd om dit programma daadwerkelijk in twee jaar af te ronden mét een cum laude resultaat, zij hebben dit dus ook weten te combineren met het summa cum laude afronden van hun LLM en master. Een bijzonder resultaat.

Suzanne: ‘Tijdens mijn Engelstalige bachelor International and European Law, kwam ik erachter dat mijn interesse uitgaat naar zowel strafrecht en criminologie als onderzoek. Toen ik voor beide masters door de selectie kwam, heb ik ervoor gekozen om gelijktijdig aan beide masters te beginnen. De combinatie was pittig, maar wel goed te doen. Gezellig een drankje in de stad met vriendinnen en regelmatig sporten heb ik er gewoon naast kunnen doen’.

Sinds september werkt Suzanne als promotiestudent bij de vakgroep Strafrecht en Criminologie van de Faculteit Rechtsgeleerdheid. Voor haar onderzoeksvoorstel ontving zij de Avril McDonald Award.

Hilde: ‘Na mijn bachelor Rechtsgeleerdheid was ik niet meteen van plan om twee masters te gaan doen. Ik vond alles wat ik naast mijn studie deed veel te leuk én te belangrijk om me alleen maar op studeren te richten. Al snel bleek echter dat ik dat allemaal niet hoefde te laten. Een tweede master is in mijn ogen zeker een mooie aanvulling. Ik heb het in ieder geval als iets heel positiefs ervaren!’.

Hilde werkt nu als juridisch trainee bij Arriva: ‘Niet meteen het eerste bedrijf waar je als afgestudeerd jurist aan denkt, maar wel een ontzettend leuk en dynamisch bedrijf. Vaak bekijk je het recht achteraf, maar ik wilde heel graag eens 'aan de voorkant staan' en het recht in de praktijk ervaren. Bovendien wil ik mij graag breder ontwikkelen en naast het juridische aspect ook andere facetten van het bedrijfsleven leren kennen. Bij Arriva krijg ik daar alle kansen voor!’

Hilde Portena (l) en Suzanne Schot
Hilde Portena (l) en Suzanne Schot

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:07 november 2016 09:41
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 13 december 2018

  Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

  Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

 • 12 december 2018

  Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

  Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

 • 11 december 2018

  Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018

  Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen...