Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Current Affairs News News Archive

Rijksuniversiteit Groningen deelt ins & outs van het recht in unieke en gratis online cursus

17 oktober 2016

Op maandag 7 november 2016 start de Rijksuniversiteit Groningen voor de tweede keer met de online cursus ‘Inleiding Nederlands recht’. Met deze gratis cursus laat de Faculteit Rechtsgeleerdheid iedereen die daarin geïnteresseerd is – zowel (toekomstig) student als professional – kennismaken met het recht.

Het recht regelt vrijwel alle aspecten van onze maatschappij. Soms is dat heel zichtbaar: in de rechtszaal bij een strafproces tegen een crimineel of in de Tweede Kamer bij een debat over een nieuw wetsvoorstel. Voor een groot deel is dat ook ‘onzichtbaar’. Bijvoorbeeld bij het doen van onze dagelijkse boodschappen. Daarbij komen veel meer rechten en plichten kijken dan alleen het leveren van de producten en het betalen daarvoor.

De deelnemers aan deze online cursus worden stap voor stap begeleid door docent en onderzoeker Adriaan Wierenga. Door middel van video’s, artikelen, oefenvragen en discussies maken zij kennis met de wereld van het recht. Wierenga: ‘Juist omdat het recht zo veel invloed heeft op ons eigen leven en de wereld om ons heen, is enige juridische kennis altijd nuttig en verrijkend.‘

De online cursus, ook wel Massive Open Online Course (MOOC) genoemd, wordt op 7 november voor de tweede keer gestart. De eerste cursus startte al in mei dit jaar. Een bovengemiddeld percentage rondde de volledige cursus met succes af.

Aanmelding en deelname

De cursus is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het recht (en daarmee ook zeer geschikt voor studiekiezers). De cursus start op 7 november 2016, duurt vijf weken en vraagt per week een tijdsinvestering van ongeveer 3 uur. Deelname is gratis.

Aanmelden kan via de website. Benieuwd? Bekijk dan alvast deze video.
mooc nederlands recht

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 13:41

Meer nieuws