Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidActueelNieuwsarchief

Bijeenkomst Vrouwen en Recht 5 april over sekseregistratie

29 maart 2016

Op 5 april organiseert de werkgroep Vrouwen en Recht een bijeenkomst over sekseregistratie. Is registratie van je sekse wel overal en altijd nodig? Zijn er alternatieven? Wat zijn de juridische mogelijkheden?

Dr. Marjolein van den Brink, Universiteit Utrecht, spreekt over het rapport 'M/M en verder' en sekseregistratie door de overheid en dr. Geertje Mak, Radboud Universiteit, belicht genderregistratie vanuit de geschiedenis van gender en seksualiteit. Dinsdag 5 april, 15-17 uur, lokaal 1315.0049, met aansluitend een borrel.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:29 maart 2016 17:14

Meer nieuws

 • 13 december 2018

  Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

  Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

 • 12 december 2018

  Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

  Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

 • 11 december 2018

  Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018

  Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen...