Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Careers Services Law

Praktische ervaring opdoen

Recht in Praktijk

Als je bij ons studeert kun je kiezen uit verschillende (extra-) curriculaire cursussen en activiteiten die je de mogelijkheid bieden om praktische ervaring op te doen, te leren over het werkveld en je vaardigheden te ontwikkelen. We bieden een royaal aanbod recht in praktijk onderdelen waar je ook studiepunten mee verdient.

Deze activiteiten bieden een verscheidenheid aan leermogelijkheden om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Careers Services Law helpt jou als student om goed voorbereid de stap naar de arbeidsmarkt te maken. 

Naast deze recht in praktijk onderdelen kun je jezelf ook op andere manieren ontwikkelen. 

Learning communities

Een master learning community bestaat uit een groep van 10 tot 15 masterstudenten die onder begeleiding van een docent een semester lang aan de slag gaan met een bepaald thema. Binnen dat thema kun je zelf aandragen wat je graag wilt leren en met welke alumni/werkgevers, gerelateerd aan het thema, je in contact wilt komen. De communities zijn extra-curriculair, dus worden aangeboden naast het standaard studieprogramma. De docent heeft een coachende rol.

Zo ging een van learning communities over juridische aspecten van de deeleconomie. De studenten hebben deelgenomen aan een congress over dit onderwerp en een website gebouwd.

Praktijkopdracht

Je kunt als student ook een juridische of bestuurskundige opdracht uit de praktijk onderzoeken. Dat kan in een team samen met andere studenten, of alleen in onderzoeksstage. 

Naar het buitenland

Wil je na je afstuderen in een internationale omgeving werken dan is het goed te laten zien dat je internationaal georiënteerd bent en dat je talen goed beheerst. Een manier om dit te doen is door een periode in het buitenland te studeren of stage te lopen. Je toont hiermee aan dat je openstaat voor andere culturen. Je kunt in deze periode je interculturele competenties en talen ontwikkelen en je toont aan dat je lef hebt.

Global & Intercultural Engagement Distintion

Als een van de onderdelen van de 'Language & Culture Policy', wil de Rijksuniversiteit Groningen jou als student de mogelijkheid bieden om een volledige, extracurriculaire Global & Intercultural Engagement Distinction (GIED) te volgen. GIED stelt je in staat om je taal- en interculturele vaardigheden en je waarde op de arbeidsmarkt te vergroten. De Faculteit Rechtsgeleerdheid draait de pilot voor deze distinction en dus kun je als eerste profiteren. Lees verder en kijk of je geïnteresseerd bent!

Stage lopen

Stage lopen is een hele goede manier om praktijkervaring op te doen, maar ook om uit te zoeken of een bepaald beroep of een bepaalde organisatie bij je past. Na een stage ben je zelfbewuster en weet je wat je wel en niet wilt. Ook kun je na een stage voorbeelden geven van competenties die je hebt ontwikkeld en waar jij goed in bent. Deze zelfbewustheid geeft je een voorsprong bij het verwerven van een baan en de werkervaring staat goed op je CV. Studenten lopen o.a. stages bij advocatenkantoren zowel in het noorden als in de randstad, de gemeente, bij het Openbaar Ministerie, de rechterlijke macht, bij adviesbureaus, ambassades, etc…

Summer Schools

Je kunt deelnemen aan de Summer Schools Health and Human Rights en Law, Literature and Human Rights. Meer informatie

Laatst gewijzigd:24 september 2019 09:28