Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Religion, Culture and Society News archive News in 2009

Docent van het Jaar 2008-2009

dr. Mirjam de Baar

Tijdens de opening van het facultair academisch jaar op 2 september 2009, kreeg dr. Mirjam de Baar, universitair docent Geschiedenis van het Christendom, opleidingsdirecteur en vice-decaan, de facultaire docent-van-het-jaar prijs uitgereikt door student Arjen Nauta, voorzitter van de studentencommissie. Mirjam de Baar zal de faculteit vertegenwoordigen bij de RUG docent-van-het-jaar verkiezing in februari 2010.

De commissie vindt dat Mirjam de Baar uitstekende colleges verzorgt waarin zij de interactie met studenten een centrale rol geeft, maar tevens uitgebreid ingaat op vragen en zelfstudie op een constructieve wijze stimuleert. De samenwerking met collega’s in modules die door meerdere docenten worden gegeven, is uitstekend. Naast haar uitgebreide takenpakket met betrekking tot het onderwijsbeleid is zij vaak aanwezig op facultaire randactiviteiten zoals lezingen en de jaarlijkse barbecue, maar ook nauw betrokken bij het mentoraat en de introductie van de nieuwe eerstejaars.  

Overigens heeft de studentencommissie bij de verkiezing niet alleen gekeken naar de colleges van de docent, maar ook naar veel verschillende randzaken zoals tentamenvragen, de indeling van nestorruimtes, samenwerking in modules die door meerdere docenten worden gegeven, toegankelijkheid, betrokkenheid en aanwezigheid op facultaire randactiviteiten.

Laatst gewijzigd:08 augustus 2023 12:09