Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Steun voor getroffenen aardbevingen Turkije en Syrië

14 februari 2023
Bloemen bij het Academiegebouw

Op deze pagina vind je als RUG-medewerker of -student informatie over de aardbevingen in Turkije en Syrië, van ondersteuningsmogelijkheden tot hulpacties.

Vragen, aanvullingen of feedback in relatie tot deze webpagina? Stuur het naar news@rug.nl.

Ondersteuning medewerkers en studenten

Heb je vragen of loop je tegen problemen aan met je werk of je studie vanwege de ramp in Turkije en Syrië? Je kunt als medewerker contact opnemen met je leidinggevende en als student met je studieadviseur.

Voor medewerkers is er een open spreekuur bij zowel de bedrijfsarts als bedrijfsmaatschappelijk werk. Een medewerker hoeft hiervoor niet eerst ziekgemeld te zijn. Het spreekuur is te boeken via 050-3635551 en amd rug.nl. Er is een mogelijkheid om zelf een online een afspraak in te plannen met een bedrijfsmaatschappelijk werker via you can book me. Kijk voor meer informatie over ondersteuning voor medewerkers op My University.

Ben je promovendus? Bekijk dan ook de webpagina over PhD-support.

Studenten

Voor studenten zijn er ook andere verschillende ondersteuningsmogelijkheden, waaronder (online) psychologische hulp. Je kunt bijvoorbeeld een afspraak maken met een studentenpsycholoog of gebruik maken van online zelfhulpmodules. Daarnaast kun je voor (financiële) regelingen en hulpmiddelen terecht bij een van de studentendecanen. Samen met jou kijken zij dan hoe ze het beste kunnen helpen.

Open inloopspreekuur studenten

Het Studenten Service Centrum organiseert een open inloopspreekuur voor studenten die vragen hebben, of behoefte hebben aan een luisterend oor, na de aardbevingen in Turkije en Syrië. Er zullen een studentendecaan en studentenpsycholoog aanwezig zijn. Het is niet nodig om van te voren een afspraak te maken.

  • Datum en tijd: donderdag 9 maart van 14.00-16.00 uur
  • Locatie: Studenten Service Centrum, Uurwerkersgang 10

Doneren

Wil je de aardbevingsslachtoffers helpen? Kijk op giro555.nl voor de mogelijkheden.

Herdenkingsbijeenkomst 22 februari

Medewerkers en studenten kwamen woensdagavond 22 februari bijeen bij het Academiegebouw om de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië te herdenken. Er werden kaarsen en bloemen gelegd. Ook konden aanwezigen in een gedenkboek schrijven.

Statement College van Bestuur

We zijn bedroefd en ontzet door het verschrikkelijke nieuws over de aardbevingen in Turkije en Syrië. Ook aan de RUG werken veel collega’s met een Turkse en/of Syrische achtergrond, met vrienden of familie in de getroffen gebieden. We begrijpen dat het voor jullie een moeilijke en onzekere tijd is. Onze gedachten zijn bij jullie en we wensen jullie veel sterkte.

Het College van Bestuur: Jouke de Vries, Cisca Wijmenga en Hans Biemans

Rijksuniversiteit Groningen

Laatst gewijzigd:01 maart 2023 15:17
View this page in: English

Meer nieuws

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...

  • 04 maart 2024

    Een plantaardige sensor

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 11 december 2023

    Join the 'Language and AI' community

    As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...