iGEM 2019: team RUG wint gouden medaille
Team RUG heeft met hun bio-QR-code een gouden medaille gewonnen tijdens jaarlijkse iGEM (international Genetically Engineering Machine) wedstrijd in Boston. De medaille werd uitgereikt tijdens de afsluitende award ceremony. Het winnen van een gouden medaille betekent dat het team uitzonderlijk heeft gepresteerd met hun project.
Om een gouden medaille te winnen moet je als team de jury overtuigen dat je aan alle medaillecriteria voldoet. Je moet bijvoorbeeld kunnen aantonen dat het door jou bedachte technische systeem werkt, dat je problemen in jouw ontwerp hebt onderzocht en aangepakt en dat je hebt nagedacht over hoe jouw project van toegevoegde waarde is voor de wereld.
De 'bio QR', een QR-code gemaakt van bacteriën die groeit en zichtbaar wordt onder bepaalde omstandigheden en die bedoeld is om de veiligheid rond het digitaal delen van informatie te verbeteren, voldeed dus aan alle criteria. Daarmee was de deelname aan iGEM vanuit de Faculty of Science and Engineering ook dit jaar weer een succes.
iGEM-competitie
De iGEM-competitie vond plaats van 31 oktober tot en met 4 november 2019 bij MIT Boston, Verenigde Staten. In totaal waren er meer dan 300 deelnemende teams van over de hele wereld, waarvan zeven uit Nederland. iGEM is de international Genetically Engineering Machine competitie, die elk jaar in Boston wordt gehouden. iGEM biedt multidisciplinaire teams van studenten de mogelijkheid om oplossingen te vinden voor wereldwijde problemen met behulp van synthetische biologie.
Video 'wat is de bio-QR-code'

Laatst gewijzigd: | 20 juni 2024 07:20 |
Meer nieuws
-
14 juli 2025
ERC Proof of Concept grant voor Kottapalli en Covi
Professoren Ajay Kottapalli en Erika Covi hebben allebei een Proof of Concept grant ontvangen van de European Research Council (ERC).
-
10 juli 2025
Nationale Wetenschapsagenda subsidie voor nanomedicine onderzoek
Prof. Dr. Anna Salvati, Dr. Christoffer Åberg en Prof. Dr. Siewert-Jan Marrink ontvangen een Nationale Wetenschapsagenda financiering om met het NanoMedNL consortium levensreddende medicijnen op basis van nanotechnologie verder te ontwikkelen.
-
10 juli 2025
Nationale Wetenschapsagenda subsidie voor circulaire biogebaseerde materialen
Prof. dr. Anastasiia Krushynska ontvangt een Nationale Wetenschapsagenda (NWA) subsidie van EUR 600.000 om innovatieve technologieën te helpen ontwikkelen voor het omzetten van laagwaardig organisch afval in duurzame, recyclebare materialen.