Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Zernike Campus: afsluiting afrit en grote zomerstremming

09 juli 2019

Aan de entree van de Zernike Campus wordt deze periode hard gewerkt. Aan beide zijde van de Zernikelaan zijn de fietspaden (bijna) opgeknapt.

Nu is het wegdek aan de beurt. Dit gebeurt in twee stappen. Vooral de tweede stap heeft veel impact: tijdens de grote zomerstremming wordt tussen 15 juli - 25 augustus de weg bij de hoofdentree verbeterd.

1) Afsluiting afrit ringweg en Zonnelaan richting Paddepoel

8 - 13 juli
De afrit Ringweg (westzijde) wordt afgesloten. Ook de Zonnelaan richting Paddepoel is gestremd tussen 8-13 juli.
De afrit Ringweg (westzijde) wordt afgesloten. Ook de Zonnelaan richting Paddepoel is gestremd tussen 8-13 juli.

Van maandag 8 juli - zaterdag 13 juli is de afrit van de ringweg aan de kant van Paddepoel (westzijde) en een deel van de Zonnelaan richting Paddepoel (ter hoogte van het tankstation) afgesloten voor autoverkeer.

Omleiding voor autoverkeer
Het verkeer wordt omgeleid via de eerstvolgende afrit van de ringweg bij De Hoogte.

Fietsers hebben gewoon doorgang via de fietspaden.

2) Grote stremming entree Zernike Campus en afrit ringweg

15 juli - 25 augustus
Omleidingen voor autoverkeer 15 juli - 25 augustus
Omleidingen voor autoverkeer 15 juli - 25 augustus

Van maandag 15 juli - zondag 25 augustus wordt de entree van de campus tot en met het viaduct afgesloten voor autoverkeer. Ook de op- en afrit van de ringweg aan de kant van Zernike zijn deze gehele periode afgesloten.

Omleidingen

  • Het autoverkeer wordt omgeleid via de eerstvolgende afrit van de ringweg en Reitdiep.
  • Het openbaar vervoer wordt omgeleid via Reitdiep naar bushalte Zernike-Noord (het enige busstation tijdens de zomerperiode).
  • Fietsers hebben gewoon doorgang over de fietspaden.

De op- en afrit aan de kant van Paddepoel van de ringweg zijn open voor het wegverkeer.

Bezoekers Yardenhuis, bouwverkeer en leveranciers RUG-hub Nijenborgh 4
Verkeer richting het Yarden crematorium of uitvaartcentrum Yardenhuis, bouwverkeer voor Feringa Building en Aletta Jacobshal, en leveranciers richting de RUG-hub Nijenborgh 4 hebben uitsluitend doorgang via de afrit van de ringweg aan de kant van Zernike en de Crematoriumlaan.

De entree van de Zernikelaan en de op- en afritten aan de noordzijde zijn gesloten voor autoverkeer tussen 15 juli - 25 augustus.
De entree van de Zernikelaan en de op- en afritten aan de noordzijde zijn gesloten voor autoverkeer tussen 15 juli - 25 augustus.

Werkzaamheden

De werkzaamheden maken deel uit van de Upgrade Zernikelaan en worden uitgevoerd door Oosterhof Holman. De afrit van de ringweg wordt verbreed voor een betere doorstroming van het verkeer. Het gebied onder de ringweg wordt vernieuwd en overzichtelijker ingericht voor fiets- en autoverkeer. Er worden onder meer verkeerslichten geplaatst.

Laatst gewijzigd:11 juli 2019 09:18
View this page in: English

Meer nieuws

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...

  • 04 maart 2024

    Een plantaardige sensor

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 11 december 2023

    Join the 'Language and AI' community

    As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...