Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Opnieuw dubbele topscore voor filosofie in Groningen

15 november 2018
Kwaliteitszegel Keuzegids Topopleiding 2019

De Keuzegids Universiteiten 2019 heeft ook dit jaar het label Topopleiding toegekend aan onze beide filosofiebachelors.

De Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen staat met een totaalscore van 80 punten voor de bacheloropleiding Filosofie en 76 punten voor Filosofie van een Bepaald Wetenschapsgebied opnieuw op de eerste plaats in de Keuzegids (en in de Elsevier Beste Studies). Daarmee wordt bevestigd dat onze studenten nog steeds zeer te spreken zijn over de kwaliteit van onderwijs. Het werk van onze docenten wordt al meer dan tien jaar constant zeer hoog gewaardeerd.

De Keuzegids Universiteiten wordt jaarlijks uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie en is bedoeld voor scholieren en decanen die zich oriënteren op universitaire bacheloropleidingen. De beoordelingen in de gids worden onder meer opgesteld aan de hand van studentenoordelen (Nationale Studentenenquête), gegevens van Studiekeuze123 en visitatierapporten van de NVAO. Voor de masteropleidingen bestaat een aparte Keuzegids Masters.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:10 december 2018 10:37

Meer nieuws

 • 10 december 2018

  JHP prijs voor Han Thomas Adriaenssen

  Han Thomas Adriaenssen heeft met zijn boek Representation and Scepticism from Aquinas to Descartes (Cambridge University Press) de JHP prijs voor het beste boek over de geschiedenis van de filosofie gewonnen.

 • 04 december 2018

  Botsen op de sociale snelweg

  Zwarte Piet, de Oostvaardersplassen, genderkwesties...de maatschappelijke discussies vliegen ons om de oren en elk jaar lijken de standpunten zich te verharden. We bevinden ons in het onderzoeksveld van Frank Hindriks, hoogleraar Ethiek, Sociale en...

 • 10 september 2018

  Justin Bruner and Ryan Doody join the Centre for PPE

  Starting in the new academic year, our Centre for Philosophy, Politics and Economics will have two new members: Justin Bruner and Ryan Doody.