Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Fred Keijzer benoemd tot vice-decaan van de Faculteit Wijsbegeerte

04 september 2018
Fred Keijzer

Dr. Fred Keijzer, universitair hoofddocent Theoretische Filosofie en VIDI-laureaat, is benoemd tot vice-decaan van de faculteit Wijsbegeerte. Hij volgt Barteld Kooi op die bijna zes jaar de faculteit als vice-decaan heeft gediend.

Fred Keijzers terrein is de philosophy of mind, de filosofie van de cognitiewetenschappen en van de biologie. Daarnaast heeft hij interesse in sciencefiction, waarover hij een boek schreef getiteld "Filosofie van de toekomst. Over nut en noodzaak van sciencefiction". Hij werkt sinds 2001 bij de faculteit en was o.a. directeur van de facultaire Graduate School, lid van de Faculteitsraad, en van diverse andere commissies.

Het Faculteitsbestuur dankt Barteld Kooi voor zijn vele verdiensten voor de faculteit en Fred Keijzer voor zijn bereidheid de nieuwe vice-decaan te worden.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:10 december 2018 10:30

Meer nieuws

 • 10 december 2018

  JHP prijs voor Han Thomas Adriaenssen

  Han Thomas Adriaenssen heeft met zijn boek Representation and Scepticism from Aquinas to Descartes (Cambridge University Press) de JHP prijs voor het beste boek over de geschiedenis van de filosofie gewonnen.

 • 04 december 2018

  Botsen op de sociale snelweg

  Zwarte Piet, de Oostvaardersplassen, genderkwesties...de maatschappelijke discussies vliegen ons om de oren en elk jaar lijken de standpunten zich te verharden. We bevinden ons in het onderzoeksveld van Frank Hindriks, hoogleraar Ethiek, Sociale en...

 • 15 november 2018

  Opnieuw dubbele topscore voor filosofie in Groningen

  De Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen staat met een totaalscore van 80 punten voor de bacheloropleiding Filosofie en 76 punten voor Filosofie van een Bepaald Wetenschapsgebied opnieuw op de eerste plaats in de Keuzegids Universiteiten...