Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Fotoreportage: in het lab van Oscar Kuipers

03 mei 2018

In de Linnaeusborg, het gifgroene gebouw van de Faculty of Science and Engineering op de Zernike Campus, werkt hoogleraar moleculaire genetica Oscar Kuipers. Met zijn team onderzoekt hij allerlei bacteriën – met name de antibioticaresistente. Onderstaande foto's geven een beeld van het werk op zijn lab.
Meer informatie over Oscar Kuipers.

Deze reportage verscheen eerder in New Scientist. Teksten: Emmeke Bos, foto’s Bram Belloni.

Laatst gewijzigd:03 juli 2018 15:25
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...

 • 09 januari 2019

  Smoking gun

  Amina Helmi vond het bewijs voor de theorie dat delen van de Melkweg niet alleen zijn gegroeid door de geboorte van eigen sterren, maar ook door samensmeltingen met andere sterrenstelsels. Voor deze ontdekking was het wachten op de data van ruimtemissie...