30 jaar Talencentrum; 30 parels om trots op te zijn!

01 mei 2018
30 parels

Dit jaar bestaat het Talencentrum 30 jaar, reden voor ons stil te staan bij alle successen die het Talencentrum in deze 30 jaar heeft bereikt. Om de week duiken we twee nieuwe parels op totdat we er 30 hebben bereikt. Lees met ons mee en zie wat het Talencentrum voor jou kan betekenen!

#4 Uit onderzoek blijkt dat 91,5% van alle schrijffouten zijn onder te verdelen in 20 soorten. Hierdoor geïnspireerd hebben wij de 20 meest gemaakte fouten in Engelse academische teksten door studenten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde geïdentificeerd. Nu markeren en coderen docenten een fout, zodat studenten hun fouten gaan herkennen en makkelijker kunnen voorkomen.

#3 Het Appetizer Programme van de Rijksuniversiteit Groningen, georganiseerd door het Talencentrum, loopt al vijftien jaar. Dit programma is speciaal opgezet voor studenten van de Universiteit van Osaka die hun academische schrijf- en presentatievaardigheden Engels willen verbeteren. Ook wordt er ingegaan op interculturele communicatie en belangrijke milieuvraagstukken.

Ons andere programma zit nu in het tweede jaar en is ontwikkeld voor studenten van de Communication University of China. Studenten uit Beijing studeren één jaar in Groningen en krijgen vanuit het Talencentrum cursussen om hun Nederlandse taalvaardigheid te verbeteren en kennis op te doen van Nederlandse cultuur en literatuur.

Parel 3 & 4
Parel 1-2

#2 De gratis online Introduction to Dutch MOOC heeft al heel veel cursisten op weg geholpen bij de beginselen van de Nederlandse taal. Drie keer per jaar wordt de MOOC aangeboden, kijk hier voor meer informatie.

#1 Ons Youtubekanaal wordt ontzettend goed bekeken! Ook benieuwd? Hier zijn bijvoorbeeld uitspraakvideo’s, testimonials en grammaticavideo’s te vinden om te gebruiken bij het leren van een nieuwe taal.

Laatst gewijzigd:15 mei 2018 14:01
printOok beschikbaar in het: English