Brigit Toebes: 'Alle overheidslagen hebben plichten in het kader van tabaksontmoediging'

06 maart 2018
Brigit Toebes

Gemeenten zijn al zes jaar verantwoordelijk voor rookontmoediging. Dat heeft weinig opgeleverd, ontdekte Onderzoeksredactie Tabak. Nu begint men warm te lopen voor het idee van de rookvrije generatie. Maar ook de plannen daarvoor zijn niet erg concreet. Hoogleraar internationaal gezondheidsrecht Brigit Toebes wijst op Tabaknee naast het kaderverdrag tabaksontmoediging ook op de mensenrechten, met name het WHO-kinderrechtenverdrag.

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:21 november 2018 12:36