Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Special Pre-packxit, bijdragen van Loes Lennarts, Saskia Peters en Frank Verstijlen

15 januari 2018

Pre-pack exit? Het arrest FNV/Smallsteps (ook wel 'Estro' genoemd) dat het Hof van Justitie van de Europese Unie op 22 juni 2017 wees, heeft een waar schokgolfje door juridisch Nederland doen gaan. In Groningen, waar men toch wel wat gewend is op dat gebied, leidde het arrest tot zulke geestdriftige discussies tussen de collega’s van arbeidsrecht en insolventierecht, dat hoogleraren Loes Lennarts (ondernemingsrecht), Saskia Peters (arbeidsrecht) en Frank Verstijlen (privaatrecht) besloten er een symposium aan te wijden.

Op 22 september vorig jaar vond het 'Pre-packxit’ symposium in Groningen plaats, met als veelzeggende ondertitel ‘FNV/Smallsteps: reden voor pre-pack-paniek of grote stap in de goede richting?’. Uit de grote opkomst van wetenschappers, advocaten, curatoren en andere juristen uit verschillende disciplines, uit heel het land en Vlaanderen, en het soms verhitte debat, bleek wel hoe zeer het arrest leeft in de arbeidsrechtelijke en insolventierechtelijke wereld. Het arrest heeft nl. belangrijke consequenties voor werkgevers, werknemers en schuldeisers.

Het druk bezochte symposium, waar wetenschappers, advocaten, curatoren en andere juristen uit verschillende disciplines, uit heel het land en Vlaanderen op afkwamen, kreeg een mooi vervolg. Het leidde namelijk tot een unieke special, gezamenlijk uitgebracht door Tijdschrift voor Recht en Arbeidsrecht (TRA) en het Tijdschrift voor Insolventierecht (TvI), met bijdragen van o.a. Frank en Saskia.

Klik hier voor meer informatie over deze Special en om het door Loes, Saskia en Frank geschreven voorwoord daarbij te lezen.

Prof. mr. Loes Lennarts
Prof. mr. Loes Lennarts
Prof. mr. dr. Saskia Peters
Prof. mr. dr. Saskia Peters
Prof. mr. dr. Frank Verstijlen
Prof. mr. dr. Frank Verstijlen

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 15:26

Meer nieuws