Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Videoreeks jubilerend centrum wil mythes over religie en conflict ontkrachten

13 september 2017

Het Centre for Religion, Conflict and the Public Domain (CRCPD) viert zijn vijfjarig bestaan. Ter gelegenheid daarvan organiseert het CRCPD van 13 t/m 15 september 2017 de conferentie ‘Reimagining difference. Being, thinking and practicing beyond essentialism’. Het lustrum markeert bovendien de start van een achtdelige ‘mythbusting’-videoreeks, waarin het Centre vooroordelen en aannames over religie en conflict wil ontkrachten.

Mythes over religie en conflict doorprikken

In de videoreeks ‘Mythbusting religion and conflict’ worden de (on)waarheden bij een specifiek thema aangekaart. In de eerste aflevering wordt dr. Erin Wilson, directeur van het CRCPD en Associate Professor of Religion and Politics, geïnterviewd door journaliste Naomi O’Leary. Het onderwerp is religie en immigratie. Is er een verband tussen migratie, misdaad en terrorisme? Is migratie slecht voor de economie? Waarom zouden vluchtelingen een voorkeurspositie moeten krijgen boven economische migranten en hoe zijn deze twee groepen te onderscheiden? Andere afleveringen in de reeks gaan onder meer over moslimjongeren, religie, de wet en mensenrechten, en religie en geweld.

Conferentie ‘Reimagining difference’

Op 13 september start de driedaagse conferentie ‘Reimagining difference. Being, thinking and practicing beyond essentialism’. Het ‘anders zijn’ staat centraal in de discussies. Hoe wordt er gekeken naar ‘anders zijn’ door verschillende publieke domeinen als mensenrechten, gender en seksualiteit, religie, migratie en politiek?

Meer informatie

Laatst gewijzigd:03 november 2017 12:18
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 07 december 2017

  Bijzonder Hoogleraar Henk van den Belt benoemd tot UHD Theologiegeschiedenis

  Het bestuur van de faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft bijzonder hoogleraar Henk van den Belt met ingang van 1 september 2017 benoemd tot Universitair hoofddocent Theologiegeschiedenis (Associate...

 • 28 november 2017

  Ridderlijke orden in Nederland: van kruisvaart naar weldadigheid

  Ridderlijke orden spreken al eeuwen tot de verbeelding. Deze eens machtige organisaties, die tijdens de kruistochten streden tegen de overheersing van het Heilige Land door de moslims, bestaan nog altijd. Toch trekken deze ridders en dames nu niet meer...

 • 20 november 2017

  Video: Religie en geweld

  In dit tweede deel van de videoreeks Mythbusting Religion & Conflict spreekt dr. Joram Tarusarira met Naomi O’Leary over religie, geweld en vrede. Joram Tarusarira werkt bij de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap als assistent professor...