Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Maatschappelijk ongenoegen in Nederland gemeten

26 september 2017
Anne Marthe van der Bles
Anne Marthe van der Bles
Het maatschappelijk ongenoegen in Nederland is hoog, maar valt vergeleken met andere landen mee. Het grote ongenoegen zorgt ervoor dat mensen op extremere partijen stemmen en krantenkoppen of nieuwsberichten anders interpreteren. Ook is er een verband met het soort media dat mensen gebruiken. Dit blijkt uit promotieonderzoek van Anne Marthe van der Bles. Zij promoveert 28 september aan de RUG. Van der Bles heeft een methode ontwikkeld om maatschappelijk ongenoegen te kunnen meten en internationaal te kunnen vergelijken. Daarmee heeft ze vervolgens maatschappelijk ongenoegen nader onderzocht.

Meer informatie en contact

Laatst gewijzigd:03 november 2017 12:16
printView this page in: English

Meer nieuws