Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWaar vindt u onsprof. dr. T.T. (Tom) Postmes

prof. dr. T.T. (Tom) Postmes

Hoogleraar

Expertise

Tom Postmes onderzoekt menselijk gedrag in virtuele groepen en gemeenschappen, in grote mensenmassa's, maar ook in organisaties en "gewone" teams. In dit onderzoek staat de invloed van persoonlijke en sociale identiteit centraal: de relatie tussen individualiteit en de groep. Samen met zijn collega’s zoekt Tom Postmes naar een antwoord op de vraag hoe door sociale interacties groepsnormen, persoonlijke en sociale identiteiten ontstaan en veranderen. Als erkenning voor zijn werk ontving hij diverse internationale prijzen en subsidies, onder meer van de KNAW, NWO, de Economic and Social Research Council (UK) en de National Science Foundation (VS).

Sinds 2014 voeren Katherine Stroebe en ik onderzoek uit naar de maatschappelijke reacties op aardbevingen, in opdracht van de Nationaal Coördinator Groningen. U vindt een overzicht van onderzoeksresultaten op www.groningsperspectief.nl.

De overheid heeft ons afgelopen jaren gevraagd om een in kaart te brengen hoe maatschappelijke onrust ontstaat. Met een aantal projecten werken we aan een integratie van kennis over ongenoegen, protest en grootschalige ordeverstoringen. Wilt u weer weten over "sociale onrust"--in het bijzonder grootschalig protest? Ons rapport, in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (2013), kunt u hier downloaden. Wilt u meer weten over collectief ongenoegen en ordeverstoringen? Ons rapport in opdracht van het ministerie van veiligheid en Justitie kunt u hier downloaden. Wilt u meer weten over de rol van sociale media in collectieve actie rondom de gasboringen in Groningen? Ons rapport in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid kunt u hier downloaden. Wilt u meer weten over het ongenoegen rondom migratie? Ons (deel)rapport in opdracht van wederom het ministerie van Justitie en Veiligheid kunt u hier downloaden.

Overige functies

Nevenwerkzaamheden: geen
Laatst gewijzigd:15 maart 2019 07:38

Contactgegevens

Heijmans Instituut

Kamer:
2211.0412
Telefoon:
050 36 36386 (secretariaat)