Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWaar vindt u onsprof. dr. T.T. (Tom) Postmes

prof. dr. T.T. (Tom) Postmes

Hoogleraar

Expertise

Tom Postmes onderzoekt menselijk gedrag in virtuele groepen en gemeenschappen, in grote mensenmassa's, maar ook in organisaties en "gewone" teams. In dit onderzoek staat de invloed van persoonlijke en sociale identiteit centraal: de relatie tussen individualiteit en de groep. Samen met zijn collega’s zoekt Tom Postmes naar een antwoord op de vraag hoe door sociale interacties groepsnormen, persoonlijke en sociale identiteiten ontstaan en veranderen. Als erkenning voor zijn werk ontving hij diverse internationale prijzen en subsidies, onder meer van de KNAW, NWO, de Economic and Social Research Council (UK) en de National Science Foundation (VS).

In 2014 voerden Katherine Stroebe en ik een volledig onafhankelijk onderzoek uit naar sociaal-psychologische reacties op aardbevingen. U vindt hier een brief aan de deelnemers van het onderzoek met een beschrijving van onderzoeksvragen en wat eerste resultaten. Binnenkort volgt meer informatie.
 
De overheid heeft ons afgelopen jaren gevraagd om een tweetal overzichten te schrijven: een integratie van kennis over ongenoegen, protest en grootschalige ordeverstoringen. Wilt u weer weten over "sociale onrust"--in het bijzonder grootschalig protest? Dit onderzoek, in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (2013), kunt u hier downloaden. Wilt u meer weten over collectief ongenoegen en ordeverstoringen? Dit onderzoek in opdracht van het ministerie van veiligheid en Justitie kunt u hier downloaden.


Overige functies

Nevenwerkzaamheden: geen
Laatst gewijzigd:01 februari 2019 07:47

Contactgegevens

Heijmans Instituut

Kamer:
2211.0412
Telefoon:
050 36 36386 (secretariaat)