Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Berend Roorda: 'Burgemeester Veldhoven rijdt scheve schaats met verbod vergadering Eritreeërs'

14 april 2017
Berend Roorda

De voorzitter van de rechtbank in ’s Hertogenbosch stelt dat burgemeester Jack Mikkers van Veldhoven terecht de bijeenkomst van de YPFDJ heeft verboden, de jongerenafdeling van de Eritrese regeringspartij. De Groningse jurist Berend Roorda die vorig jaar promoveerde op het ‘demonstratierecht’, liet in Trouw weten dat burgemeester Jack Mikkers van Veldhoven ten onrechte de vergadering van de YPFDJ had verboden. In Veldhoven zetten ze volgens Roorda juist een premie op het verstoren van de openbare orde.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:21 november 2018 10:34

Meer nieuws