Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Open access deal met de uitgever Lippincott Williams & Wilkins

30 januari 2017
LWW
LWW

De universiteiten met een UMC en de universiteit Wageningen hebben een deal gesloten met de uitgever Lippincott Williams & Wilkins over publiceren in open access.

Het volgende is afgesproken:

Geen 'author's fee' voor publiceren in de hybride tijdschriften van LWW

Auteurs van de RUG en het UMCG mogen zonder kosten open access publiceren in een van de hybride tijdschriften van Lippincott Williams & Wilkins in 2017, 2018 and 2019.

Op welke tijdschriften is deze deal van toepassing?

In al deze 228 tijdschriften mogen auteurs van het UMCG gratis publiceren.

Workflow bij het indienen van uw manuscript

De uitgever verstrekt zogenaamde "APC Waiver" codes aan het RUG, die door de auteurs moeten worden ingezet op het moment dat ze willen publiceren bij LWW (dus pas na acceptatie van het artikel). De waiver-code zorgt ervoor dat het artikel gratis in open access zal worden aangeboden. U kunt zo'n waiver-codes aanvragen via openaccess@rug.nl

Laatst gewijzigd:14 maart 2017 11:45
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...