Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

'Broerstraat 5 Special' over Nobelprijswinnaar Ben Feringa

07 december 2016
Cover Broerstraat 5

Boerenzoon uit Barger-Compascuum. Zijn Groningse universiteit trouw gebleven. Vriendelijk en bescheiden. Ben Feringa lijkt een a-typische Nobelprijswinnaar. Wie is deze man? Mensen die hem van nabij meemaakten schetsen een wetenschapper in hart en nieren. Een man met een missie, aangeraakt door de scheikunde.

In de week voordat Feringa in Stockholm de Nobelprijs voor Scheikunde in ontvangst neemt, brengt de Rijksuniversiteit Groningen een speciale editie van Broerstraat 5 over hem uit. In deze uitgave van het magazine voor alumni en relaties van de RUG zijn interviews te lezen met Feringa zelf en met anderen, maar ook ook artikelen over zijn onderzoek, leermeester, voorgangers, promovendi en studenten. Daarmee geeft de ‘Broerstraat 5 Special’ een boeiend beeld van deze uitzonderlijke wetenschapper, zijn leven en de wereld om hem heen.

Laatst gewijzigd:08 december 2016 16:00

Meer nieuws

 • 16 januari 2018

  Zeer beperkte stijging woonlasten grote gemeenten

  De stijging van de woonlasten in de grote gemeenten is dit jaar zeer beperkt. Huurders betalen 0,3 procent meer, eigenaar-bewoners 0,6 procent. Dat is veel minder dan de inflatie, die in 2018 naar verwachting uitkomt op 1,6 procent. Dit blijkt uit het...

 • 16 januari 2018

  Trage ‘hete elektronen’ verbeteren efficiëntie zonnecellen

  Fotonen waarvan de energie-inhoud groter is dan wat een halfgeleider kan absorberen produceren zogeheten ‘hete elektronen’. Het teveel aan energie dat die bij zich dragen gaat snel verloren door omzetting in warmte. RUG hoogleraar Maria Antonietta Loi...

 • 10 januari 2018

  Beter leidinggeven met behulp van data: de lastige positie van middenmanagers

  In tegenstelling tot het uitvoerig onderzochte leiderschap van topmanagers is er verbazingwekkend weinig bekend over leiderschap van het middenmanagement, de leidinggevenden van de zeer omvangrijke lagere echelons van organisaties. Bart Voorn onderzocht...