Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Belcampagne van start voor iGEM-team synthetische biologie

02 september 2016

Vanaf 5 tot en met 22 september gaat het Ubbo Emmius Fonds van de universiteit bellen met alumni van de Faculty of Science and Engineering (voorheen de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen) om fondsen te werven voor het iGEM-team van de universiteit. Dit team van bèta-studenten wil meedoen aan de iGEM-competitie, een internationale jaarlijkse wedstrijd waar 300 studententeams van over de hele wereld strijden om het beste ontwerp en ‘machine’ in de synthetische biologie. In 2012 is het team van Groningen wereldkampioen geworden met een biologisch detectiesysteem om de versheid van vlees te controleren.

In het RUG-team zitten studenten van verschillende opleidingen zoals Molecular Biology, Artificial Intelligence, Chemistry, Physics, en Biomedical Sciences.

Data opslaan in DNA
Het iGEM-team van de RUG heeft een methode voor bio-encryptie bedacht. Ze willen het DNA van bacteriën gebruiken als opslagmedium voor data en de bacteriën bovendien inzetten als encryptiemethode. Bio-encryptie wordt meer en meer gezien als een toekomstige manier om veilig en compact miljoenen gigabytes aan data op te slaan en uit te wisselen. De iGEM-competitie waar ze heen willen, vindt van 27 t/m 31 oktober plaats bij MIT, in Boston.

Kosten materialen, lab, prototype...
De deelname aan de iGEM-competitie kost het team veel geld, waaronder kosten van het laboratorium, de materialen, het bouwen van een prototype en deelname aan de wedstrijd. De faculteit steunt het iGEM team, maar dat is niet voldoende om alle kosten te dekken. Daarom gaat de alumnidesk van het Ubbo Emmius Fonds van de RUG van 5 t/m 22 september alumni van Faculty of Science and Engineering bellen om geld te werven voor het iGEM/team.

Meer informatie
-
Op de crowdfundingsite www.rugsteunt.nl vindt u meer informatie over het iGEM-project en kunt u de voortgang van de belcampagne volgen.
- Ubbo Emmius Fonds: www.ubboemmiusfonds.nl
- iGEM-team 2016

iGEM team 2016
iGEM team 2016
Laatst gewijzigd:10 april 2018 09:31

Meer nieuws

 • 12 december 2018

  Vervuiling leidt tot risico's voor Arctische ganzen

  Vervuiling van lucht, water en bodem kan verstrekkende gevolgen hebben voor dieren in poolgebieden. Een internationaal team onder leiding van Isabella Scheiber, Maarten Loonen en Jan Komdeur van de Rijksuniversiteit Groningen, met collega's van de universiteiten...

 • 30 november 2018

  NTU Singapore and UG sign Double Doctorate agreement

  The highly ranked Nanyang Technological University ( NTU ) in Singapore and the University of Groningen (UG) have signed a Collaborative Degree PhD Programme in Materials and Nanoscience/-engineering . This agreement allows for the co-supervision of...

 • 29 november 2018

  SLF Afstudeerprijs voor student Technische Bedrijfskunde

  Masterstudent Bram Klein Kranenbarg van de Rijksuniversiteit Groningen heeft de SLF Afstudeerprijs 2018 gewonnen. Hij nam het in de finale op tegen Collin Drent van de Technische Universiteit Eindhoven. De jury koos unaniem Bram Klein Kranenbarg als...