Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Vijf medewerkers ontvangen op voordracht van de RUG een Koninklijke Onderscheiding

26 april 2016
Koninklijke Onderscheiding

Dinsdag 26 april zijn vijf personen op voordracht van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) koninklijk onderscheiden. De heer D.J. Fokkinga, de heer F.J. den Hollander, mevrouw X. Knoester-Cao MSc, de heer drs. F.J.P.M. Rutten en de heer ing. J. Visser werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Op initiatief van RUG-hoogleraar Groninger taal en cultuur Siemon Reker, in samenwerking met provincie en gemeente Groningen en de gemeente Zuidhorn, ontvingen drie personen tegelijk een Koninklijke Onderscheiding: de heer F.J. den Hollander, de heer P. de Haan en mevrouw A. Kiers. Ook zij werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester P.E.J. den Oudsten van de gemeente Groningen decoreerde in het Gemeentehuis van Groningen Douwe Fokkinga, Jan Visser en Xuefei Knoester-Cao, alsmede het trio Frank den Hollander, Peter de Haan en Alina Kiers. In de Senaatskamer van het Academiegebouw decoreerde burgemeester P. van Veen van de gemeente Haren Frans Rutten.

Laatst gewijzigd:03 mei 2016 15:49

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...