Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Vijf medewerkers ontvangen op voordracht van de RUG een Koninklijke Onderscheiding

26 april 2016
Koninklijke Onderscheiding

Dinsdag 26 april zijn vijf personen op voordracht van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) koninklijk onderscheiden. De heer D.J. Fokkinga, de heer F.J. den Hollander, mevrouw X. Knoester-Cao MSc, de heer drs. F.J.P.M. Rutten en de heer ing. J. Visser werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Op initiatief van RUG-hoogleraar Groninger taal en cultuur Siemon Reker, in samenwerking met provincie en gemeente Groningen en de gemeente Zuidhorn, ontvingen drie personen tegelijk een Koninklijke Onderscheiding: de heer F.J. den Hollander, de heer P. de Haan en mevrouw A. Kiers. Ook zij werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester P.E.J. den Oudsten van de gemeente Groningen decoreerde in het Gemeentehuis van Groningen Douwe Fokkinga, Jan Visser en Xuefei Knoester-Cao, alsmede het trio Frank den Hollander, Peter de Haan en Alina Kiers. In de Senaatskamer van het Academiegebouw decoreerde burgemeester P. van Veen van de gemeente Haren Frans Rutten.

Laatst gewijzigd:03 mei 2016 15:49

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...