Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Vijf medewerkers ontvangen op voordracht van de RUG een Koninklijke Onderscheiding

26 april 2016
Koninklijke Onderscheiding

Dinsdag 26 april zijn vijf personen op voordracht van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) koninklijk onderscheiden. De heer D.J. Fokkinga, de heer F.J. den Hollander, mevrouw X. Knoester-Cao MSc, de heer drs. F.J.P.M. Rutten en de heer ing. J. Visser werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Op initiatief van RUG-hoogleraar Groninger taal en cultuur Siemon Reker, in samenwerking met provincie en gemeente Groningen en de gemeente Zuidhorn, ontvingen drie personen tegelijk een Koninklijke Onderscheiding: de heer F.J. den Hollander, de heer P. de Haan en mevrouw A. Kiers. Ook zij werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester P.E.J. den Oudsten van de gemeente Groningen decoreerde in het Gemeentehuis van Groningen Douwe Fokkinga, Jan Visser en Xuefei Knoester-Cao, alsmede het trio Frank den Hollander, Peter de Haan en Alina Kiers. In de Senaatskamer van het Academiegebouw decoreerde burgemeester P. van Veen van de gemeente Haren Frans Rutten.

Laatst gewijzigd:03 mei 2016 15:49

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...