Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Databanken leveren werk voor iedereen

23 juni 2014

"Geneticus Cisca Wijmenga ziet wetenschap floreren door open access biobanken" interview door Bas Leenknegt

"Openbaar beschikbare data zijn een groot goed volgens humaan genticus Cisca Wijmenga. 'Wij moeten vooral niet het wiel opnieuw uitvinden ...' "

Lees hier het artikel gepubliceerd in bionieuws, 21 juni 2014, jaargang 24, blz 2

Laatst gewijzigd:08 juli 2014 10:08

Meer nieuws

 • 16 oktober 2019

  Stikstofuitstoot vormt risico op nierschade

  Een hoge uitstoot van stikstof vormt een risico op schade aan de nieren. Dit verband blijkt uit een onderzoek onder ruim 143.000 inwoners van Noord-Nederland dat enkele nefrologen van het UMCG uitvoerden. Zij publiceren vandaag over hun resultaten in...

 • 15 oktober 2019

  Meiden die ‘aan de pil’ zijn hebben vaker depressieve gevoelens

  Zestienjarige meisjes die de anticonceptiepil gebruiken hebben vaker depressieve klachten dan leeftijdsgenoten die niet aan de pil zijn. Dat blijkt uit een studie van onderzoekers van het UMCG, LUMC en Brigham and Women’s Hospital. Ze publiceren hun...

 • 27 september 2019

  Nieuwe therapie vermindert invloed stemmen horen bij jeugdigen

  Een nieuw ontwikkelde psychotherapie vermindert bij kinderen van 8-18 jaar de invloed van stemmen horen in hun hoofd. De therapie versterkt hun vaardigheden om met stemmen horen om te gaan. Dit blijkt uit onderzoek van Kim van Slobbe-Maijer, kinder-...