Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

GMW genomineerden GUF student van het jaar-prijs 2014 bekend

30 juni 2014
GMW genomineerden GUF 2014 met Faculteitsbestuur
GMW genomineerden GUF 2014 met Faculteitsbestuur

De faculteit GMW heeft drie studenten voorgedragen voor de universitaire verkiezing GUF Student van het jaar 2014: Jasperina Brouwer, Nienke Hoeksema en Antonia Südkamper. Naast uitstekende studieresultaten, passen alle drie de studenten - elk op hun eigen manier - ook goed in de universitaire onderwijsvisie waarin excellentie, maatschappelijke betrokkenheid interdisciplinariteit en een sterke ambitie centraal staat.

Het Groninger Studenten Fonds (GUF) heeft uit de drie genomineerde Nienke Hoeksma gekozen voor de universiteitsbrede eindronde. De student van het jaar 2014 wordt bekend gemaakt tijdens de Zomerceremonie, de officiële afsluiting van het academisch jaar op vrijdag 4 juli.

Nienke Hoeksema hoopt dit jaar zowel haar bachelor Psychologie als bachelor Engelse Taal en Cultuur af te ronden. Beide op cum laude niveau. Nienke combineert haar twee studie met een beginnende carrière in de danswereld. Met haar dansgroep RockPaperSisters bereikte zij in 2014 de halve finale van het RTL4-programma Everybody Dance Now. Ze treedt op bij verschillende grote evenementen en neemt deel aan hoog aangeschreven internationale hiphopdanswedstrijden. Ook verzorgt ze de choreografie van onder andere Girlesque, die in 2013 winnaar is geworden van het Nederlands Kampioenschap UDO (United Dance Organisation).

Laatst gewijzigd:08 juli 2014 11:21

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Schaatsprestaties voorspellen met geautomatiseerde analyses

  Sport, wetenschap en het bedrijfsleven zetten de eerste stap richting digitalisering van de schaatssport. De kracht van deze samenwerking is dat iedere partij zich kan focussen op zijn eigen expertise. Mede dankzij de Data Services Hub van KPN kunnen...

 • 22 februari 2018

  Op zoek naar ons zesde zintuig: timing

  Hedderik van Rijn, adjunct-hoogleraar Cognitieve Wetenschappen en Neurowetenschappen, kreeg in 2017 een prestigieuze NWO Vici-beurs toegekend. Hij kreeg anderhalf miljoen euro voor zijn onderzoek naar hoe mensen hun handelen timen. De bestaande theorie...

 • 06 februari 2018

  Nico van Yperen: ‘Een mentaal zwakke topsporter bestaat eigenlijk niet’

  Nico van Yperen is de eerste hoogleraar in Nederland die zich primair richt op de psychologie van sport en presteren. Hij bekleedt de leerstoel Sport & Performance Psychology. Welke psychologische factoren en omstandigheden zijn van invloed op het optimaal...