Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

JSM Newsflashes win prizes

The department's JSM students win science prizes
22 mei 2014

Two first-year JSM (Junior Scientific Masterclass) students in Sebo Withoff's mentor group (2014) have won prizes at the concluding symposium on May 12th. One of the students' exercises was to write and present a Newsflash (2-3 pages on a scientific breakthrough, written for the layman). The students could choose a recent paper to base their newsflash on. Seth Tabishgou won the report prize (€250). Bob Schut was runner-up for the presentation prize. See their JSM newsflashes:

Franken yeast: The man-made chromosome by Seth Tabishgou

Drug holiday by Bob Schut

Laatst gewijzigd:08 juli 2014 13:58

Meer nieuws

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...

 • 25 juli 2018

  Deniz Ba┼čkent genomineerd voor Huibregtsenprijs

  Prof. dr. Deniz Baskent, als hoogleraar Auditieve perceptie verbonden aan de afdeling KNO van het UMCG/Faculteit Medische Wetenschappen, is een van de zes genomineerden voor de Huibregtsenprijs 2018. Op 8 oktober 2018 maakt juryvoorzitter Wim van Saarloos...

 • 23 juli 2018

  Drie jonge onderzoekers naar buitenlandse topinstituten met Rubicon-beurs

  Drie veelbelovende, pas gepromoveerde RUG-wetenschappers gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Het gaat om Mayra Diosa-Toro, Machteld...