Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

JSM Newsflashes win prizes

The department's JSM students win science prizes
22 mei 2014

Two first-year JSM (Junior Scientific Masterclass) students in Sebo Withoff's mentor group (2014) have won prizes at the concluding symposium on May 12th. One of the students' exercises was to write and present a Newsflash (2-3 pages on a scientific breakthrough, written for the layman). The students could choose a recent paper to base their newsflash on. Seth Tabishgou won the report prize (€250). Bob Schut was runner-up for the presentation prize. See their JSM newsflashes:

Franken yeast: The man-made chromosome by Seth Tabishgou

Drug holiday by Bob Schut

Laatst gewijzigd:08 juli 2014 13:58

Meer nieuws

 • 25 mei 2018

  Een genschakelaar om gezond oud te kunnen worden

  Ouder worden gaat vaak gepaard met een afname van spierkracht en het ontstaan van ouderdomsziekten. Het is bekend dat een caloriebeperkt dieet verouderingsprocessen kan vertragen en daardoor het ontstaan van deze ziekten. Onderzoekers van het European...

 • 24 mei 2018

  Familie IC-patiënten tevreden over kwaliteit einde-leven-zorg

  Familieleden van patiënten op de Intensive Care vinden de kwaliteit van de zorg die daar geboden wordt, goed. Ze zijn in het bijzonder tevreden over de zorg aan het einde van het leven. Als verbeterpunt geven families aan dat ze meer betrokken hadden...

 • 15 mei 2018

  UMCG test vóór zwangerschap kans op krijgen ernstig ziek kind

  Vanaf half mei 2018 is het voor alle stellen in Nederland mogelijk om via 6 hiervoor getrainde huisartsen een DNA-dragerschapstest te doen. Deze test maakt het voor stellen mogelijk om al vóór de zwangerschap te laten onderzoeken of er een verhoogde...