Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

JSM Newsflashes win prizes

The department's JSM students win science prizes
22 mei 2014

Two first-year JSM (Junior Scientific Masterclass) students in Sebo Withoff's mentor group (2014) have won prizes at the concluding symposium on May 12th. One of the students' exercises was to write and present a Newsflash (2-3 pages on a scientific breakthrough, written for the layman). The students could choose a recent paper to base their newsflash on. Seth Tabishgou won the report prize (€250). Bob Schut was runner-up for the presentation prize. See their JSM newsflashes:

Franken yeast: The man-made chromosome by Seth Tabishgou

Drug holiday by Bob Schut

Laatst gewijzigd:08 juli 2014 13:58

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Miljoenenpremies naar vier Groningse toponderzoekers

  Vier Groningse RUG-wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Zij ontvangen een Vici-beurs uit de Vernieuwingsimpuls van NWO. Vici is een van de grootste persoonsgebonden...

 • 23 februari 2018

  Kinderen met astma blijken aangepast dna te hebben

  Kinderen met astma blijken epigenetische, chemische veranderingen van hun dna te hebben. Op hun dna zijn nu 14 plekken vastgesteld, die samenhangen met astma. Het bijzondere is dat deze 14 plekken in de eerste 4 jaar van hun leven zijn veranderd. Deze...

 • 20 februari 2018

  Zeer hoog ‘slecht‘ cholesterol bij jonge vrouwen vaak te wijten aan erfelijke aanleg

  Een zeer hoog ‘slecht‘ cholesterol bij jonge vrouwen is vaak het gevolg van een erfelijke aanleg, blijkt uit onderzoek van wetenschappers van het Universitair Medisch Centrum Groningen, gesteund door de Hartstichting. Vandaag publiceren zij, in een...