Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

13 juni: EBF Leadership panel Paul Polman, Eredoctor FEB en CEO Unilever

23 mei 2014
Paul Polman, Unilever CEO
Paul Polman, Unilever CEO

Paul Polman, CEO van Unilever en alumnus van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB), ontvangt een eredoctoraat op 13 juni 2014 tijdens de viering van het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen. Daaraan voorafgaand houdt hij een openbare lezing over leiderschap en het duurzaamheidsbeleid van de multinational die hij leidt. Aansluitend is er een discussie met de zaal, onder leiding van professor Janka Stoker, vice-decaan van de FEB.

Programma van Polman 's bezoek aan Groningen:

• EBF Leadership Panel (en discussie) | vrijdag 13 juni 2014, 10:00 | Kapteynborg zaal 5419.0015 | Faculteit Economie en Bedrijfskunde.
• Academische plechtigheid eredoctoraten | vrijdag 13 juni, 14.00 uur | Martinikerk Groningen (alleen op uitnodiging ).

Polman verdient het eredoctoraat vanwege zijn uitzonderlijke drive om ondernemerschap en duurzame ontwikkeling succesvol te combineren. Hij is niet alleen CEO van Unilever, maar bekleedt ook diverse maatschappelijke functies: hij is lid UN High Level Panel on the Post-2015 Agenda vn de van de Verenigde Naties, voorzitter van de World Business Council for Sustainable Development en bestuurslid van the UN Global Compact, the Consumer Goods Forum en Conservation International, om er maar een paar te noemen.

FEB professor Janka Stoker: “We kijken met zeer veel bewondering - en ook wel met gepaste trots op onze alumnus - naar de wijze waarop Polman succesvol leidinggeeft aan een van Nederlands belangrijkste en meest invloedrijke bedrijven ter wereld. Polman inspireert niet alleen de mensen in zijn eigen organisatie, maar is ook een voorbeeld voor anderen, vooral voor de toekomstige leiders die wij in Groningen opleiden. In onze opleidingen economie en bedrijfskunde besteden we veel aandacht aan de interactie tussen organisaties en hun omgeving. De wijze waarop Polman bij Unilever consistent en waardegedreven leidinggeeft, stimuleert onze studenten om vanuit meervoudige perspectieven naar organisaties te kijken. Op allerlei manieren laat hij zien dat winst en duurzaamheid geen tegengestelde factoren hoeven te zijn.”

Laatst gewijzigd:07 november 2018 12:05
printView this page in: English

Meer nieuws