Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

13 juni: EBF Leadership panel Paul Polman, Eredoctor FEB en CEO Unilever

23 mei 2014
Paul Polman, Unilever CEO
Paul Polman, Unilever CEO

Paul Polman, CEO van Unilever en alumnus van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB), ontvangt een eredoctoraat op 13 juni 2014 tijdens de viering van het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen. Daaraan voorafgaand houdt hij een openbare lezing over leiderschap en het duurzaamheidsbeleid van de multinational die hij leidt. Aansluitend is er een discussie met de zaal, onder leiding van professor Janka Stoker, vice-decaan van de FEB.

Programma van Polman 's bezoek aan Groningen:

• EBF Leadership Panel (en discussie) | vrijdag 13 juni 2014, 10:00 | Kapteynborg zaal 5419.0015 | Faculteit Economie en Bedrijfskunde.
• Academische plechtigheid eredoctoraten | vrijdag 13 juni, 14.00 uur | Martinikerk Groningen (alleen op uitnodiging ).

Polman verdient het eredoctoraat vanwege zijn uitzonderlijke drive om ondernemerschap en duurzame ontwikkeling succesvol te combineren. Hij is niet alleen CEO van Unilever, maar bekleedt ook diverse maatschappelijke functies: hij is lid UN High Level Panel on the Post-2015 Agenda vn de van de Verenigde Naties, voorzitter van de World Business Council for Sustainable Development en bestuurslid van the UN Global Compact, the Consumer Goods Forum en Conservation International, om er maar een paar te noemen.

FEB professor Janka Stoker: “We kijken met zeer veel bewondering - en ook wel met gepaste trots op onze alumnus - naar de wijze waarop Polman succesvol leidinggeeft aan een van Nederlands belangrijkste en meest invloedrijke bedrijven ter wereld. Polman inspireert niet alleen de mensen in zijn eigen organisatie, maar is ook een voorbeeld voor anderen, vooral voor de toekomstige leiders die wij in Groningen opleiden. In onze opleidingen economie en bedrijfskunde besteden we veel aandacht aan de interactie tussen organisaties en hun omgeving. De wijze waarop Polman bij Unilever consistent en waardegedreven leidinggeeft, stimuleert onze studenten om vanuit meervoudige perspectieven naar organisaties te kijken. Op allerlei manieren laat hij zien dat winst en duurzaamheid geen tegengestelde factoren hoeven te zijn.”

zie ook: www.rug.nl/feb/Polman

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:40
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...

 • 08 juni 2018

  Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

  Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een ‘early career grant’...