Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Koninklijke Onderscheiding voor zes RUG-medewerkers

25 april 2014

Vrijdag 25 april 2014 werden zes personen op voordracht van de Rijksuniversiteit Groningen koninklijk onderscheiden. Prof. mr. dr. F. (Feikje) Vellinga-Schootstra is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Prof. dr. D. (Douwe) Draaisma, prof.dr. A.J.J.M. (Wied) Ruijssenaars en prof. dr. R.H.A. (Robert) van der Meer zijn benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw zijn benoemd prof. dr. G.J. (Gillis) Dorleijn en prof. dr. ir. J. (John) Nerbonne.

Burgemeester dr. R.L. Vreeman van de gemeente Groningen decoreerde in het Gemeentehuis van Groningen om 9.30 uur prof. dr. ir. J. Nerbonne , prof.dr. D. Draaisma en prof.mr.dr. F. Vellinga-Schootstra. Prof.dr. G.J. Dorleijn was helaas op 25 april verhinderd. De uitreiking vindt op een nog nader te bepalen tijdstip plaats. Burgemeester mr. H. van der Laan van de gemeente Noordenveld decoreerde om 11.45 uur in de Senaatskamer van het Academiegebouw prof.dr. A.J.J.M. Ruijssenaars.

Lees verder:

Koninklijke Onderscheiding voor Gillis Dorleijn

Koninklijke Onderscheiding voor Douwe Draaisma

Koninklijke Onderscheiding voor John Nerbonne

Koninklijke Onderscheiding voor Wied Ruijssenaars

Koninklijke Onderscheiding voor Feikje Vellinga-Schootstra

Koninklijke Onderscheiding voor Robert van der Meer

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:34

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 13 november 2018

  De toekomst is digitaal, nu jij nog

  Voor zijn promotieonderzoek naar de geschiedschrijving van de Leeuwarder Courant analyseerde Marcel Broersma jaren geleden vergeeld krantenpapier. Door de intrede van digitalisering verschoof zijn onderzoek naar sociale media, nieuwe vormen van mediagebruik...

 • 13 november 2018

  Best Working Paper Award voor Drijfhout, Van Doorn en Van Ittersum

  Drijfhout, Van Doorn en Van Ittersum willen bijdragen aan de strijd tegen de wereldwijde voedselverspilling door consumenten bewuster te maken van hun (verspillende) gedrag. Zij onderzoeken daartoe de besluitvorming van consumenten bij het kopen, consumeren...