Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Koninklijke Onderscheiding voor Robert van der Meer

25 april 2014
Vrijdag 25 april 2014 ontving Robert van der Meer mede op voordracht van de Rijksuniversiteit Groningen een Koninklijke Onderscheiding. Hij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De Koninklijke Onderscheiding werd uitgereikt in Den Haag door de Minister van Economische Zaken Henk Kamp.

Prof. dr. R.A.H. (Robert) van der Meer
Prof. dr. R.A.H. (Robert) van der Meer

Prof. dr. R.A.H. (Robert) van der Meer (1949) is sinds 1988/1989 als hoogleraar finance verbonden aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Daarnaast bekleedt hij diverse commissariaten en adviesfuncties bij beursgenoteerde ondernemingen, pensioenfondsen en charitatieve organisaties. Hij is tevens Raad-plaatsvervanger bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam.

Robert van der Meer heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd binnen de financiële sector. Zo was hij onder andere lid van de raad van bestuur van Aegon en Fortis/Amev en werkte hij lange tijd als financieel manager bij Shell in Nederland en in het buitenland. Hij wordt geroemd om zijn brede blik op financiële kwesties en vermogensbeheer van veel verschillende sectoren. Minister Kamp: 'Robert van der Meer is als geen ander in staat zijn financiële kennis in te zetten voor het bedrijfsleven en tal van maatschappelijke organisaties. Daarnaast heeft hij als hoogleraar zijn kennis al aan vele studenten overgedragen naar de volgende generatie.'

Robert van der Meer bereikt in 2014 de pensioengerechtigde leeftijd en gaat met emeritaat.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:33
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 18 januari 2019

  Reflectieruimte UB Binnenstad is open

  Er is nu een reflectieruimte beschikbaar in de UB Binnenstad

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...