Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe Unifocus: University College Groningen; landschap in beeld; een nieuwe beenprothese

15 januari 2014

De nieuwe Unifocus, het videomagazine van de RUG, staat online. In deze editie:

 • University College Groningen. In september opent de Rijksuniversiteit Groningen haar nieuwe University College. Het UCG is de tiende faculteit, met een eigen gebouw en een eigen campus.
 • Landschap in beeld . Het Kenniscentrum Landschap van de Rijksuniversiteit Groningen lanceerde onlangs een interactieve website met informatie over het ontstaan en de opbouw van Noord-Nederlandse landschappen.
 • Een nieuwe beenprothese. Bewegingswetenschapper Esar van Hal bestudeert de zijwaartse balans van geamputeerden. Met een nieuwe prothese wordt getracht deze balans te verbeteren.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks drie onderwepen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Bekijk de volledige nieuwste Unifocus .

Laatst gewijzigd:05 januari 2018 11:31

Meer nieuws

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...